Kaune vietoj fontano atsiras automobilių stovėjimo aikštelė

Kauno taryba nusprendė, kad miestui nebereikalingas V.Krėvės prospekte stūksantis fontanas. Vietoj jo šalia prekybos centro turėtų būti įrengta automobilių stovėjimo aikštelė.

Šioje vietoje prekybininkai įsipareigojo įrengti automobilių stovėjimo aikštelę.<br>M.Patašiaus nuotr.
Šioje vietoje prekybininkai įsipareigojo įrengti automobilių stovėjimo aikštelę.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Mar 7, 2015, 5:00 AM, atnaujinta Jan 11, 2018, 8:48 AM

Fontanas prie V.Krėvės prospekto 8-ojo namo buvo įrengtas dar sovietmečiu. Per ilgą laiką statinys paseno, į apleistą baseiną gyventojai mėtė šiukšles. Savivaldybė suskaičiavo, kad seno įrenginio remontuoti neapsimoka, todėl buvo kreiptasi į miesto tarybą, kad ši leistų įrenginį nurašyti.

Šioje vietoje prekybininkai įsipareigojo įrengti automobilių stovėjimo aikštelę, kurioje galėtų tilpti apie 30 automobilių. Tarybos sprendimas verslininkams atrišo rankas, jie galės tvarkyti sklypo formavimo dokumentus.

Mat Nacionalinė žemės tarnyba anksčiau nedavė leidimo šioje vietoje įrengti automobilių stovėjimo aikštelę, nes ten esantis fontanas valstybinės įmonės Registrų centro duomenų bazėje buvo įregistruotas kaip nekilnojamas daiktas.

Naujoji aikštelė bent iš dalies išspręstų automobilių statymo šalia esančių daugiabučių kiemuose problemą. Taip pat dar bus siūloma verslininkams šioje teritorijoje įrengti ir mažą poilsio zoną.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.