Kauniečiai pasibaisėję – gatvės virto klampynėmis

Daugelio Aleksoto rajono neasfaltuotų gatvių gyventojai pakeliui į namus turi įveikti kliūčių ruožą. Mat, pakloję vandentiekio ir nuotekų tinklus, darbininkai nesivargino užlyginti net giliausių duobių.

Laiptų gatvės gyventojai po to, kai pernai vasarą joje padirbėjo nuotekų tinklų klojėjai, priversti nuolat klampoti molėtu ir balomis nusėtu keliu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Laiptų gatvės gyventojai po to, kai pernai vasarą joje padirbėjo nuotekų tinklų klojėjai, priversti nuolat klampoti molėtu ir balomis nusėtu keliu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė („Lietuvos rytas“)

Mar 7, 2015, 5:00 AM, atnaujinta Jan 11, 2018, 8:48 AM

Dobilų, Drebulių, Laiptų, Krūmų, Vilkaviškio, Rudaminos, K.Veverskio, Trakiškių, Skalūnų, Skardžio ir kai kurios kitos gatvės atrodo tarsi po bombonešių antskrydžio.

Prie kai kurių namų išraustų duobių gylis siekia kone metrą. Jose telkšo vanduo. Kitur duobės seklesnės, tačiau jų tiek daug, kad norint eiti molėta kelio danga ne visada gelbsti guminiai batai, o važiuodami klimpsta net visureigiai.

Tyrimai atskleidė apgaulę

Dėl neatsakingo darbo Kauno savivaldybę ir vandentiekį klojančias įmones gyventojai užvertė skundais. Žmonės piktinasi, kad iki pernai pradėtų vandentiekio bei nuotekų tinklų plėtros darbų patenkinamos būklės buvusi neasfaltuotų gatvių danga dabar juos verčia stvertis už galvų.

Štai Laiptų gatvės gyventojai po to, kai pernai vasarą joje padirbėjo nuotekų tinklų klojėjai, priversti nuolat klampoti molėtu ir balomis nusėtu keliu.

„Pažiūrėkite, kaip mūsų gatvė atrodo po to, kai nutiesė vandentiekį. Užuot baigę darbus ir kelią užpylę žvyru, kaip priklauso, darbininkai jį užvertė žemėmis su molio priemaišomis“, – piktinosi šios gatvės gyventoja Janina Stasiukynienė.

Anot moters, tinklų klojėjai vietos gyventojus patikino, jog gatvė užpilta tinkama danga, tačiau jau po kelių dienų išvydę purvyną žmonės suprato buvę apgauti. J.Stasiukynienė nuo gatvės paimtą mėginį nunešė į tyrimų laboratoriją, kur išgirdo, kad dangoje žvyro rasta vos 6 proc.

Purvyno bijo šiukšliavežiai

Kita Laiptų gatvės gyventoja Daiva Rakauskienė tvirtino, kad kelyje, kuriame reikia laviruoti tarp daugybės duobių, dažną dieną klimpsta automobiliai.

Dar didesnė bėda, jog šią gatvę jau ne vieną mėnesį aplenkia šiukšliavežiai.

„Nuo praėjusių metų gruodžio buitinių atliekų išvežėjai dėl purvyno negali įvažiuoti į mūsų gatvę. Pilnus konteinerius žmonės tempia į gretimas gatves, kurios nutiesus vandendiekio trasas taip pat labai prastos būklės ir neaišku, kada taps pravažiuojamos.

Kas to padaryti nepajėgia, šiukšles nuo žiemos pradžios kaupia kiemuose“, – pasakojo D.Rutkauskienė.

Vietos gyventojų nepasitenkinimo dėl klampynėmis virtusių gatvių sulaukianti Aleksoto seniūnė Liukrecija Navickienė kone kasdien vyksta tikrinti skundų.

Seniūnė klampoja su guminiais

Kad galėtų patekti į kai kurių gyventojų namus, ji buvo priversta įsigyti aukštus guminius batus.

„Aleksote yra per 60 neasfaltuotų gatvių, tačiau daugelis jų buvo išlygintos, todėl didesnių problemų nekėlė.

Prasidėjus vandentiekio klojimo darbams padėtis kai kuriose išraustų gatvių atkarpose tapo tragiška. Suprantu vairuotojus, kurie baiminasi, kad važiuodami po gausesnių kritulių nesulaužytų ar nepaskandintų automobilių. Drąsiai nesijaučia net visureigius ar dar didesnes transporto priemones turintys žmonės. O ką jau kalbėti apie tuos, kurie išraustomis gatvėmis vaikšto pėsčiomis“, – kalbėjo L.Navickienė.

Po daugybės gyventojų ir seniūnijos atstovų kreipimųsi į darbus atliekančią įmonę šią savaitę į labiausiai subjaurotas Aleksoto gatves išvažiavo sunkvežimiai su skalda ir žvyru. Viliamasi, kad tai bent kiek pagerins padėtį.

Žada matuoti grunto sluoksnį

Aloyzas Pakalniškis

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas

„Vandentiekio klojimo darbus užsakiusios bendrovės „Kauno vandenys“ ir juos atliekančios inžinerinių tinklų statybos bendrovės KRS vadovai prieš keletą dienų buvo įspėti dėl itin prastos kai kurių Aleksoto gatvių ruožų būklės.

Duobėtomis ir klampiomis gatvės greičiausiai virto todėl, kad atlikus darbus nebuvo tinkamai sutankintas gruntas.

Šią savaitę bendrovės KRS darbininkai ėmėsi priemonių, kad būtų patvarkyta bent sunkiai pravažiuojamų gatvių danga.

Kai vandentiekio klojimo darbai bus visiškai baigti, gatves ši įmonė turės išlyginti. Matuosime, kad gatvę dengiantis žvyro sluoksnis atitiktų keliamus reikalavimus.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.