Kauno viltis: visos gatvės bus lygios

Greitai nebeliks priežasties kurpti anekdotus apie duobėtas Kauno gatves. Šiais metais ketinama iš esmės sutvarkyti labiausiai duobėtą strateginės reikšmės gatvę, Raudondvario plentą. Nuo spalio kauniečiams jau bus paprasta pasiekti Panemunę – numatoma baigti Panemunės tilto statybas.

Šiemet bus tvarkoma daug Kauno gatvių.<br>Kauno miesto savivaldybės nuotr.
Šiemet bus tvarkoma daug Kauno gatvių.<br>Kauno miesto savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 13, 2015, 1:44 PM, atnaujinta Jan 10, 2018, 1:43 PM

Per šiuos metus taip pat planuojama iš esmės sutvarkyti K. Baršausko gatvę, Pramonės ir Taikos prospektus, Tvirtovės alėją, likusią K.Petrausko gatvės atkarpą, Savanorių prospekto ir Veiverių gatvės prasčiausios būklės atkarpas.

Tikslų gatvių, kurios bus tvarkomos šįmet, sąrašą artimiausiuose posėdžiuose tvirtins Kauno miesto taryba. Šiemet Kauno miesto savivaldybei pavyko gauti daugiau lėšų iš Lietuvos automobilių kelių direkcijos. Iš viso turėtų būti skirta apie 7 mln. eurų, o tai yra 3 mln. eurų daugiau nei pernai.

Šįmet Raudondvario plentas bus tvarkomas iš pagrindų – taip, kaip buvo remontuojamas A.Juozapavičiaus prospektas ir Parodos gatvė.

Atnaujinant Raudondvario plentą visi šuliniai bus perkelti į šaligatvių zoną, o po rekonstrukcijos šioje gatvėje 10 metų bus draudžiami kasinėjimo darbai.

„Šios gatvės rekonstrukciją planuojame pradėti nuo Jurbarko gatvės žiedo“, – aiškino savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Remigijus Skilandis.

Artėja ir Panemunės tilto statybos darbų pabaiga. Šiandien kauniečiai jau gali aiškiai matyti Žemuosius Šančius ir Panemunę jungiančio tilto kontūrus. Kaip ir numatyta tiltas bus atidarytas šių metų spalio pirmąją.

„Visi darbai vyksta pagal grafiką“, – tikino Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Šįmet didelės kelininkų pajėgos darbuosis ne tik Kauno miesto gatvėse, bet ir daugiabučių namų kiemuose bei įvažose į juos. Pastariesiems darbams numatyta 1,33 mln. eurų. Pirmiausia bus asfaltuojami tų daugiabučių kiemai, kurių gyventojai savo lėšomis prisidės prie tvarkymo darbų.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.