Liepojos policija autoparką papildė elektromobiliais

Liepojoje vietos savivaldybės policija pažeidėjus stebės ne vien tradiciniais automobiliais – jų autoparką papildė trys „Nissan e-NV200“ elektromobiliai, pritaikyti patruliavimui.

Liepojos policija įsigijo tris elektromobilius „Nissan e-NV200“.<br>Organizatorių nuotr.
Liepojos policija įsigijo tris elektromobilius „Nissan e-NV200“.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 24, 2015, 6:36 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 8:55 AM

Įsigyti automobiliai perdaryti pagal savivaldybės policijos poreikius – juose įrengta dalis sulaikytiesiems, švyturėliai, vaizdo kontrolės sistema, automobiliai taip pat paženklinti specialiais simboliais bei aprūpinti kompiuterine technika, leidžiančia patikrinti asmens duomenis įvykio vietoje.

„Visiems trims naujiesiems elektromobiliams suteiktas operatyviųjų automobilių statusas ir jie bus naudojami kasdieniam darbui prižiūrint viešąją tvarką ir patruliuojant Liepojos gatvėse.

Atsižvelgiant į tai, kad budinčiojo skyriaus darbuotojai kasdien nuvažiuoja gana didelius atstumus, tokių elektromobilių naudojimas leis sutaupyti išteklių ir būti ekologiškesniems.

Moderni naujųjų automobilių įranga padės Liepojos miesto savivaldybės policininkams dirbti efektyviau“, − paaiškino Liepojos miesto savivaldybės policijos viršininkas Normundas Dikis.

„Naujuosius elektromobilius galima sieti su nauju savivaldybės policijos darbo etapu – viešosios tvarkos palaikymas Liepojos mieste bus šiuolaikiškesnis ir efektyvesnis. Policijos išlaidos sumažės, o miesto gyventojai galės jaustis saugiau, gatvėse matydami dažniau patruliuojančius policijos automobilius“, − teigia Liepojos miesto tarybos pirmininkas Uldis Seskas.

„Planuojama metinė elektromobilių rida yra 45 tūkst. km. Susumavus elektromobilių įsigijimo kainą, kurią sumokės savivaldybė, bei eksploatacijos išlaidas penkeriems metams ir palyginus elektromobilius su dabartiniais Liepojos miesto savivaldybės policijos automobiliais su dyzeliniais varikliais, bus sutaupoma apie 48 tūkst. eurų per metus.

Tai reiškia, kad elektromobilis yra gera investicija tuomet, kai per metus nuvažiuojama daug, tačiau mažais atstumais, bei yra prieinama parama iš valstybės fondų.

Be to, automobilis su dyzeliniu varikliu, nuvažiavęs minėtą atstumą, per penkerius metus išskiria daugiau kaip 33 tonas kenksmingų CO2 dujų. Manau, kad reikia tik dar trupučio laiko, kad miesto transportas (komunalinės tarnybos, viešasis transportas, taksi ir t. t.) taptų mažiau kenksmingi aplinkai“, − teigė direktoriaus pavaduotojas Martinis Tydenas.

Naujieji elektromobiliai įsigyti pagal Liepojos miesto savivaldybės policijos projektą „Šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisijos mažinimas, įsigyjant tris naujus, gamyklinius elektromobilius Liepojos miesto savivaldybės policijai“.

Projektas sulaukė paramos atvirame konkurse „Šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisijos mažinimas transporto sektoriuje – parama elektromobiliams įsigyti ir jų įkrovimo infrastruktūrai įrengti“.

Projekto tikslas yra šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisijos mažinimas įsigyjant transporto priemones, kaip vienintelę varomąją jėgą naudojančias elektros energiją, ir kurių emisija yra 0 g/km.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.