Artėja itin svarbi diena automobilių ir motociklų savininkams

Po pernai liepą įsigaliojusių gausybės pakeitimų daugiau nei 800 tūkst. automobilių, motociklų, priekabų ir kitų transporto priemonių buvo staiga išregistruoti.

Norintiems grąžinti savo transporto priemones į gatves reikia paskubėti iki gegužės 12 dienos.<br>V.Balkūno nuotr.
Norintiems grąžinti savo transporto priemones į gatves reikia paskubėti iki gegužės 12 dienos.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 31, 2015, 2:35 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 9:28 PM

Dabar jų savininkai turi progą grąžinti savo transporto priemones į gatves, tačiau reikia suskubti.

Jei automobilio, motociklo, priekabos ar kitos transporto priemonės naudojimas dėl neįvykdytų Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo prievolių (buvo neapdrausta arba be techninės apžiūros) sustabdytas iki 2014 m. lapkričio 14 d., jų savininkai turi laiko iki šių metų gegužės 12 dienos. Šių transporto priemonių registracija ar leidimas dalyvauti viešajame eisme išimties tvarka bus atkuriami nemokamai automatiniu būdu (nereikės kreiptis į VĮ „Regitra“), jei iki šių metų gegužės 12 dienos (imtinai) bus įvykdytos įstatymo nustatytos prievolės – pereita privalomoji techninė apžiūra ir apsidrausta transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu.

„Šis terminas galioja transporto priemonėms, kurios buvo išregistruotos pernai po įstatymo pakeitimų, dauguma jų – po rugsėjo 29 dienos.

Didžioji dalis jų ir taip nebebuvo eksploatuojamos, tačiau gali būti, kad pateko ir sezoninių transporto priemonių ar savininkas netyčia praleido terminą. Dabar visos šios transporto priemonės turi galimybę grįžti į eismą“, – patikslino „Regitros“ atstovė Laimutė Užupė.

Automatiniu būdu registracija bus atkuriama tuo atveju, jei nepasikeitęs transporto priemonės valdytojas ar kiti jos duomenys.

Jei transporto priemonę jau įsigijo kitas asmuo ar pasikeitė ir daugiau registracijos duomenų, tuomet dėl registracijos atkūrimo reikės kreiptis į „Regitrą“, pristatyti transporto priemonę ir ją įregistruoti teisės aktuose nustatyta tvarka.

Numatomą transporto priemonės išregistravimo datą galima pasitikrinti svetainėje regitra.lt („Paieška transporto priemonių registre“) arba paskambinus bendruoju informacijos telefonu 8 700 55151.

Paskambinus būtina nurodyti transporto priemonės registracijos ir registracijos liudijimo numerius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.