Viršijus mažiau nei 10 km/val. – įspėjimas, problemos – vėliau

Parą nuo balandžio 16 d., ketvirtadienio ryto 6 val. vairuotojai bus baudžiami už mažiausią greičio viršijimą. Ribojimus pažeidusiems mažiau nei 10 km/val. baudos nebus skiriamos, tačiau jei įprastai pareigūnai apsiribodavo žodiniu įspėjimu, reido metu jis taps administracine nuobauda.

Iki balandžio 19 d. kelių policijos pareigūnai visoje šalyje vykdys specialią policinę priemonę „Pamėgink važiuoti tik saugiu greičiu. Turėtų patikti...“.<br>Vidmanto Balkūno nuotr.
Iki balandžio 19 d. kelių policijos pareigūnai visoje šalyje vykdys specialią policinę priemonę „Pamėgink važiuoti tik saugiu greičiu. Turėtų patikti...“.<br>Vidmanto Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Rinkevičius

Apr 16, 2015, 7:19 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 5:21 PM

Kaip lrytas.lt pasakojo Lietuvos kelių policijos tarnybos bendrųjų reikalų grupės vyresnioji specialistė Marija Kazanovič, Administracinių teisės pažeidimų kodekse įrašyta, kad greičio viršijimas iki 10 km/val. užtraukia įspėjimą.

„Pats įspėjimas yra administracinė nuobauda ir kai jis yra pritaikomas, o šios akcijos metu tai bus daroma, žmogus netenka teisės pasinaudoti vadinamąją lengvata. Jis negalės gauti administracinio nurodymo su pasiūlymu sumokėti pusę minimalios baudos, sakykime, už greičio viršijimą“, – aiškino ji.

Tai reiškia, kad nedidelis greičio viršijimas policijai vykdant neeilinę prevencinę priemonę nuo ketvirtadienio iki penktadienio ryto vairuotojų kišenių neištuštins. Tačiau jei gavę įspėjimą vėliau per 12 mėnesių padarysite rimtą Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimą nuobauda neišvengiamai bus didelė.

Lietuvos kelių policijos administracinės veiklos ir eismo priežiūros skyriaus viršininkas Dainius Šalomskas patikino, kad šiandien greičio matuokliams tolerancija nebus taikoma. Važiavimo greitį reikėtų vairuotojams jis pataria pasirinkti tokį, kad jis, kaip teigiama KET, būtų ne didesnis kaip 130 km/val., ne didesnis kaip 120 km/val. ir t. t.

„Taip pat norėtume pabrėžti, kad prietaisų paklaidos bus traktuojamos tik vairuotojų naudai“, – komentavo jis.

Kelių policijos tarnyba skelbia, kad dėl saugaus greičio nesilaikymo įvyksta beveik kas trečias eismo įvykis, 2014 m. žuvo 84, buvo sužeista 919 žmonių.

Lietuvos kelių policijos tarnyba primena, kad visą šią savaitę, balandžio 13–19 dienomis, policijos pareigūnai vykdo Europos kelių policijos tinklo TISPOL inicijuotą saugaus eismo akciją, skirtą transporto priemonių važiavimo greičio kontrolei užtikrinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.