Per reidą Vilniuje policija vairuotojus baudė be išlygų

Penktadienį, balandžio 17 d. magistralės atkarpoje nuo Grigiškių link Vilniaus, prieš nusukimą į Lazdynų mikrorajoną susidarė nemenka eismo spūstis. Jos priežastis – neeilinis policijos reidas, kurio metu vairuotojai buvo baudžiami už pačius menkiausius pažeidimus.

Rytinis policijos reidas į sostinę važiuojančius vairuotojus pasitiko magistralėje ties nusukimu į Lazdynų mikrorajoną.<br>Domanto Umbraso nuotr.
Rytinis policijos reidas į sostinę važiuojančius vairuotojus pasitiko magistralėje ties nusukimu į Lazdynų mikrorajoną.<br>Domanto Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Rinkevičius

Apr 17, 2015, 11:51 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 2:34 PM

Reido apimtis gerai iliustruoja ekipažų skaičius – lėtėjimo juostoje ties nusukimu į vieno iš prekybos centrų bazę stovėjo net penki patruliniai automobiliai ir viena nežymėta policijos transporto priemonė.

Magistralės pralaidumą sumažinę iki vienos eismo juostos tokios gausios policijos pajėgos vienu metu sustabdę tikrindavo bent penketą transporto priemonių. Pažeidimai buvo vertinami be jokios tolerancijos. Pareigūnai stebėjo, ar užsisegę saugos diržus gale sėdintys keleiviai, taip pat pasirinktinai buvo tikrinamos ir lengvųjų transporto priemonių bagažinės.

Lrytas.lt žurnalistams lankantis reido vietoje vienas vairuotojas buvo nubaustas už tai, kad važinėja be vadinamojo „Klevo lapo“ ant galinio stiklo. Tuo metu prabangaus BMW X4 vairuotoja policijos pareigūnams parodė vairuotojo pažymėjimą, kurio galiojimas pasibaigė dar 2014 m.

Kaip pasakojo Kelių policijos valdybos kelių patrulių rinktinės 3-ojo būrio vadas Žilvinas Brazdeikis, vairuotojai prie tokių policinių priemonių ir stabdomi iš karto klausia ar tikrinsime blaivumą. Savo ruožtu pareigūnai jiems atsako, kad tai nebūtinai bus daroma, kartais apsiribojama dokumentų patikrinimu.

„Visos policinės priemonės yra efektyvios. Bent jau dėl prevencijos. Juk vairuotojai vieni kitiems perduoda informaciją apie planuojamus reidus. Visgi kaip matome pagal statistiką nuo alkoholio apsvaigusių vairuotojų keliuose nemažėja“, – apgailestavo pašnekovas.

Pareigūnas pasakojo, kad jau anksti ryte keleto vairuotojų patikrinimas alkoholio matuokliu parodė ne nulinius rodiklius, tačiau leistina norma nebuvo viršyta.

Kalbėdamas apie Europos kelių policijos tinklo TISPOL inicijuotą saugaus eismo akcijąnŽ. Brazdeikis pastebėjo, kad pranešimai masinės žiniasklaidos priemonėse ir gausesnės policijos pajėgos gatvėse drausmina vairuotojus, tačiau pažeidimų vis tiek užfiksuota daug.

„Buvo nemažai atvejų, kai vairuotojai mieste greitį viršijo daugiau nei 50 km/val. Vienas iš tokių vairuotojų netgi guodėsi, esą jam mama minėjo apie neeilines greičio kontrolės priemones, tačiau jis pamiršo“, – pasakojo pareigūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.