Egzaminuotojų vertinimui „Regitra“ pasitelkė mokslininkus

Siekdama tobulinti vairuotojų egzaminavimą ir šioje srityje diegti moksliniais tyrimais paremtus sprendimus, valstybės įmonė „Regitra“ pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Vytauto Didžiojo universitetu.

Mokslininkai kartu su „Regitra“ specialistais ieškos būdų, kaip užtikrinti efektyvesnį keliančių savo kvalifikaciją „Regitra“ darbuotojų egzaminavimą.<br>V.Balkūno nuotr.
Mokslininkai kartu su „Regitra“ specialistais ieškos būdų, kaip užtikrinti efektyvesnį keliančių savo kvalifikaciją „Regitra“ darbuotojų egzaminavimą.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-27 15:44, atnaujinta 2018-01-05 18:04

Susitarta bendradarbiauti vykdant socialinės gerovės projektus.

„Teikdama vairuotojų egzaminavimo paslaugas, VĮ „Regitra“ kasmet aptarnauja apie 200 tūkst. klientų.

Šios paslaugos kokybei mes skiriame didelį dėmesį, stengiamės perimti ir pritaikyti pažangiausią užsienio šalių praktiką. Tikimės, kad bendradarbiavimas su universitetu bus naujas kūrybiškumo impulsas mūsų veikloje, reikšmingai prisidedantis prie saugesnio eismo kūrimo“, – sakė „Regitros“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Saulius Šuminas.

Vytauto Didžiojo universitetas konsultuos „Regitrą“ rengiant darbuotojų mokymus ir vykdant veiklos tyrimus bei diegiant pokyčius, skatins universiteto studentus atlikti praktiką „Regitra“ padaliniuose.

„Tikimės vykdyti kokybiškus mokslinius ir mokomuosius tyrimų projektus, sudaryti sąlygas studentams atlikti praktiką kuo įvairesnėse srityse ugdant profesinę kompetenciją.

Siekiame prisidėti prie aktualių eismo saugumo srities problemų sprendimo, skatinti mokslininkų ir specialistų – praktikų bendradarbiavimą siekiant visuomenės gerovės“, – sakė Auksė Endriulaitienė, Vytauto Didžiojo universiteto Socialinių mokslų fakulteto Bendrosios psichologijos katedros vedėja.

Ypač aktyvaus bendradarbiavimo tikimasi psichologijos srityje, kadangi universitete dirba mokslininkų komanda, tyrinėjanti eismo saugumo ir rizikingo vairavimo psichologinius aspektus.

Numatoma, kad šiemet psichologų mokslininkų grupės kartu su „Regitra“ specialistais ieškos būdų, kaip užtikrinti efektyvesnį keliančių savo kvalifikaciją „Regitra“ darbuotojų egzaminavimą.

Siekiant sumažinti būsimų vairuotojų rizikingą elgesį, bus tyrinėjamos psichologinės besimokančiųjų vairuoti asmenų charakteristikos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.