Pasikeitė mokesčio už automobilio stovėjimą Vilniuje tvarka

Nuo penktadienio, gegužės 1 dienos, už automobilių stovėjimą Vilniuje vairuotojai telefonu galės mokėti tik naudodamiesi sistema „m.Parking“ – siųsdami trumpąsias žinutes SMS (numeriu 1332) arba programėle „m.Parking“, skirta „Android“ ir iOS operacinėms sistemoms.

Nuo šiol lipdukai mokėjimams už stovėjimą Vilniuje nebereikalingi.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Nuo šiol lipdukai mokėjimams už stovėjimą Vilniuje nebereikalingi.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 1, 2015, 10:40 AM, atnaujinta Jan 5, 2018, 7:23 AM

Iki šiol veikusi mokėjimo sistema, kai buvo reikalingas operatoriaus tinklo lipdukas ant transporto priemonės, iš anksto numatoma, kiek laiko stovės automobilis ir nurodomas konkretus miestas, nuo gegužės 1 d. Vilniuje išjungta.

Mokant sistema „m.Parking“ nėra išankstinės registracijos, todėl nereikia automobilio žymėti skiriamaisiais ženklais (pvz., lipduku), tuo pat metu galima sumokėti už kelis automobilius, o mokėjimai nuskaitomi kas 12 min. iki kol baigiamas parkavimas.

Mokėjimų kontrolė vykdoma pagal automobilio valstybinį numerį, o visus savo atliktus mokėjimus galite matyti savitarnos svetainėje „mano.m-transportas.lt“.

Naudojantis „m.Parking“ stovėjimui užsakyti numeriu 1332 reikia siųsti SMS žinutę su kodu Start X AAA000, kur X rinkliavos zona (M – mėlynoji, R – raudonoji, G – geltonoji, Z – žalioji), AAA000 – automobilio valstybinis numeris.

Paslaugai nutraukti numeriu 1332 siųskite SMS su kodu: Stop. Šių žinučių siuntimas yra mokamas ir kainuoja apie 20 centų, nelygu operatoriaus įkainiai.

Naudojantis išmaniuoju telefonu galima parsisiųsti ir įdiegti programėlę „m.Parking“.

Plačiau apie naujovę skaitykite čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.