Dominykas Butvilas pasakė, kokiu automobiliu važinėti negalėtų

Į šeštadienį vykusį tarptautinį automobilių tobulinimo renginį „Freshfit“ užsukęs ralio lenktynininkas Dominykas Butvilas prisipažino, kad tokiu žemu automobiliu, kokių renginyje ne vienas, važinėti negalėtų.

D.Butvilas apžiūrėjo perdarytus automobilius, bet pats vairuoti stipriai sužeminto automobilio nenorėtų.<br>Organizatorių nuotr.
D.Butvilas apžiūrėjo perdarytus automobilius, bet pats vairuoti stipriai sužeminto automobilio nenorėtų.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 4, 2015, 6:08 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 12:26 AM

„Atėjau palaikydamas populiarėjančią automobilių kultūrą. Žinoma, čia ne sportas, čia grožis, tačiau pasižiūrėti – labai įdomu, – sakė ralistas. – Juolab, čia yra labai įvairių automobilių, ne tik šiandieninių, bet ir iš praeities.“

Bet D.Butvilas prisipažino, kad pats kasdien panašiai padailintu automobiliu, kokie išrikiuoti parodoje, nevažinėja.

Anot jo, Lietuvoje tokiais žemais, dailius ratlankius turinčiais automobiliais važinėti labai sunku – gatvės tam nepritaikytos.

„Kaip sportininkas dėmesį kreipiu į automobilio pakabos darbą. Šitaip sužeminus važiuoklę ji gaunasi labai kieta, tad tokiu automobiliu važinėdamas išties pavargsti.

Galų gale, pavargsti vien saugodamas tokius ratlankius nuo duobių. Nemanau, kad galėčiau važinėti tokiu žemu automobiliu. Man gražu pasižiūrėti į kitus, bet pačiam tokio nereikia“, – tvirtino jis.

„Freshfit“ parodoje netrūko ne tik dailų kėbulą, žemintą važiuoklę, įspūdingus ratlankius turinčių eksponatų – čia išrikiuoti ir modeliai, kurių savininkai itin daug dėmesio skyrė variklio tobulinimui.

Lenktynininkas neslėpė, kad žvilgtelėti po kai kurių automobilių kapotu jam dar įdomiau nei apžiūrėti, kaip modelis padailintas.

D.Butvilas, paklaustas, už kurį automobilį atiduotų savo balsą, ilgai negalvojo. „Man labiausiai patiko „vabalas“, – sakė jis. Būtent šis modelis renginio pabaigoje ir buvo pripažintas nugalėtoju.

„Texas brown“ spalvos „Volkswagen Kaefer“ visiškai restauruotas. Savininkas tikino, kad automobilį restauravo iki mažiausio varžtelio.

„Vabalui“ pakeista galinė stogo dalis, ji pasiskolinta nuo 1955 m. laidos „Oval“ „vabalo“. Taip pat buvo pašalinti lietaus nubėgimo latakai, užapvalinti durų kampai, pašalintos atidarymo rankenėlės, mat durys atsidaro pulteliu.

Nemažai darbų atlikta ir automobilio viduje. Persiūtos sėdynės, vidinė stogo danga, kilimėliai, perdarytas rankinis stabdys. Restauruota pavarų dėžė, variklis, padidinta jo galia, sudėta nauja elektros instaliacija.

Be to, „Volkswagen Kaefer“ nuo kitų „Freshfit“ dalyvių neatsiliko ir kalbant apie važiuoklę. Ši perrinkta ir sužeminta maždaug 10-12 cm.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.