„Via Baltica“ rekonstrukcija įklimpo dėl skundo teismui

Daugiausia Latvijos bendrovių teismuose stabdomi svarbūs kelių rekonstrukcijos projektai neleidžia laiku sutvarkyti pavojingų ruožų visoje Lietuvoje.

Šiuo metu teismams apskųsti keturi kelių tiesimo viešieji konkursai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Šiuo metu teismams apskųsti keturi kelių tiesimo viešieji konkursai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 9, 2015, 6:00 AM, atnaujinta Jan 4, 2018, 11:14 AM

Apie tai atvirai pareiškė Automobilių kelių direkcijos atstovai.

„Didžioji dalis kelių tiesimo, rekonstrukcijos ar kapitalinio remonto darbų yra sezoniniai, todėl jų pradžią nukėlus bent 3 mėnesius realus pabaigos terminas gali nusikelti ir į kitus metus.

Tuomet kelių naudotojams gali tekti dar metus važinėti blogos kokybės, galbūt nesaugiomis kelių atkarpomis“, – sakė direkcijos direktoriaus pavaduotojas Dainius Miškinis.

Pasak jo, kai projektai vėluoja dėl teismų, dažnai jiems prireikia ir didesnių investicijų.

Direkcijos direktoriaus pavaduotojas Petras Tekorius neslėpė, kad į rinką atėjus vienai didžiausių Latvijos kelių ir tiltų statybos bendrovių „Latvijas tilti“ skundų teismuose padaugėjo.

„Skundžia, nes pirkimo dokumentai neatitinka jų norų. Iki šiol viskas buvo gerai, dabar atėjo į rinką „Latvijos tilti“ ir „Kauno keliai“, tai mes turime pagal juos ruošti konkursus.

Tačiau mūsų skelbiamų konkursų sąlygos nėra diskriminuojančios“, – tikino P.Tekorius.

Jo teigimu, projektų vilkinimas daro neigiamą įtaką ekonomikai: „Mes investuojame tuos pinigus ir būtų galima anksčiau sulaukti grąžos.“

Šiuo metu teismams apskųsti 4 konkursai, iš jų vienas svarbiausių – „Via Baltica“ ruožo Kaunas–Marijampolė–Suvalkai plėtra.

Konkursas paskelbtas pernai spalio mėnesį, jo dalyviai kol kas neskelbiami, o teismui jį apskundė Latvijos kelių statybos bendrovė „A.C.B.“, taip pat „Latvijas tilti“ kartu su „Kauno keliais“.

Vilniaus apygardos teismas balandžio 16 -ąją atmetė „A.C.B.“ ieškinį dėl laikinųjų apsaugos priemonių, o Apeliacinis teismas sprendimą kitų ieškovų byloje skelbs gegužės 21 dieną.

„Latvijas tilti“ ir „Kauno keliai“ yra apskundę ir magistralinio kelio A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda rekonstrukcijos rangovo konkursą – dėl to negalima pradėti Moluvėnų ir Žiežmarių sankryžų rekonstrukcijos.

Du valstybinės reikšmės kelių projektus yra apskundusi Kauno statybų bendrovė „Kamesta“.

„Latvijos tilti“ ir „Kauno keliai“ yra sustabdę ir 90 mln. eurų vertės Vilniaus savivaldybės skelbtą Vilniaus vakarinio aplinkkelio trečiojo etapo rangovo konkursą.

Apygardos teismas šią savaitę atmetė konkurse net nedalyvavusių bendrovių prašymus jį nutraukti, tačiau konkursas galės būti atnaujintas tik po to, kai nutartį patvirtins ir Apeliacinis teismas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio