Girto „Volkswagen“ vairuotojo kelionė virto anekdotine situacija

Girto marijampoliečio kelionė namo su „Volkswagen Vento“ virto tikru anekdotu.

Nuleistais ratais pajudėjęs vairuotojas patraukė pareigūno dėmesį.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Nuleistais ratais pajudėjęs vairuotojas patraukė pareigūno dėmesį.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 25, 2015, 7:14 PM, atnaujinta Nov 26, 2017, 4:21 PM

Antradienį, prieš pat vidurnaktį Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus patrulis Robertas Kimleris ne tarnybos metu, Marijampolėje R.Juknevičiaus gatvėje pastebėjo „Vento“, viduryje gatvės stovintį su nuleistomis galinėmis padangomis.

Tačiau automobilis pradėjo važiuoti.

Pareigūnas, įtardamas, kad „Volkswagen“ vairuotojas gali būti neblaivus, pranešė komisariato budėtojui ir nuvažiavo iš paskos.

Automobilis įvažiavo į Draugystės gatvėje esančio daugiabučio namo kiemą ir sustojo viduryje jo.

Paskui važiavęs pareigūnas sustojo ir priėjęs prie vairuotojo pasiteirauti, ar nereikia pagalbos, pajuto stiprų alkoholio kvapą, sklindantį nuo vyriškio.

Vairuotojo kalba buvo nerišli, jis paaiškino, kad yra vartojęs svaigalų. Tuo metu į kiemą įsuko policijos patrulių ekipažas, o tai pastebėjęs „Vento“ vairuotojas pasileido bėgti, tačiau policijos pareigūnai jį sulaikė.

Pilietis policijos pareigūnams nepateikė jokių dokumentų ir prisipažino, kad vairuotojo pažymėjimo neturi, nes nėra išlaikęs egzamino.

Nustačius asmens tapatybę ir siekiant įvertinti asmens bendrą būklę, vairuotojui buvo pasiūlyta eiti tiesia linija – pėda po pėdos ir stovint pataikyti į nosies galą (atsimerkus ir užsimerkus), tačiau automobilio vairuotojas tiesia linija nepraėjo ir į nosies galą nepataikė, o pareigūnams pasiūlius pasitikrinti blaivumą alkoholio matuokliu jis parodė 2,38 prom. alkoholio.

Nors vairuotojas, rodos, nuoširdžiai gailėjosi, tačiau paaiškėjo, kad šis pilietis jau ne pirmą kartą važinėjosi neblaivus ir neturėdamas tam teisės.

Už šį grubų pažeidimą „Vento“ vairuotojui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas, byla bus nagrinėjama Marijampolės rajono apylinkės teisme.

Vairuotojui gresia bauda nuo 1 158 iki 1 448 eurų su transporto priemonės konfiskavimu arba administracinis areštas su transporto priemonės konfiskavimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.