Įvertino, kur pavagiama daugiausiai automobilių

Draudimo bendrovė „Seesam“ sudarė automobiliams ir vilniečiams rizikingiausių Vilniaus gatvių žemėlapį.

Studentų gausiai gyvenamas Saulėtekio rajonas vagių nedomina.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Studentų gausiai gyvenamas Saulėtekio rajonas vagių nedomina.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Bendrovė „Seesam“, sudarydama interaktyvųjį pavojų žemėlapį, apibendrino praėjusių metų savo turimus ir viešai skelbiamus duomenis apie nelaimes Vilniuje.
Bendrovė „Seesam“, sudarydama interaktyvųjį pavojų žemėlapį, apibendrino praėjusių metų savo turimus ir viešai skelbiamus duomenis apie nelaimes Vilniuje.
Daugiau nuotraukų (3)

„Lietuvos rytas“

Jun 27, 2015, 6:00 AM, atnaujinta Oct 29, 2017, 4:31 AM

„Dažnai vadovaujamės nuogirdomis grįstais įsivaizdavimais apie saugumą vienoje ar kitoje miesto gatvėje. Kadangi patys turime nemažai faktinių duomenų apie konkrečiose gatvėse automobilių tykančias grėsmes, nutarėme jais pasidalinti su vilniečiais – sudarėme žemėlapį, įtraukdami mūsų bendrovės ir viešai prieinamus duomenis.

Jame galima pasitikrinti, ar saugi gatvė, kurioje gyvenate arba dažniau paliekate automobilį“, – sakė „Seesam“ Žalų departamento vadovas Nerijus Jegerskas.

Sudarant žemėlapį pasitaikė ir akivaizdžių faktų, ir netikėtumų. Kai kurios gatvės nenustebino. Pavyzdžiui, Savanorių prospektas grėsmingas automobiliams net pagal tris kategorijas – čia daug vagysčių iš automobilių, vandalizmo ir eismo įvykių.

Tačiau apie didesnes grėsmes šioje gatvėje žino kone kiekvienas vilnietis.

„Nustebino kai kurios iš pažiūros ramios gatvės. Pavyzdžiui, Sietyno ir Lazdynėlių gatvės „raudonuoja“ tarp automobilių vagysčių“, – sakė N.Jegerskas.

35 proc. pavogtų automobilių stovėjo penkiuose Vilniaus miegamuosiuose rajonuose: Pašilaičiuose, Justiniškėse, Karoliniškėse, Lazdynuose, Žirmūnuose.

„Čia mažai apšviestos gatvės, automobiliai paliekami toliau nuo stovėjimo aikštelių, naktimis šiuose rajonuose ramu, mažiau praeivių, taigi ilgapirščiams lengviau darbuotis. Pavyzdžiui, vien Žirmūnų gatvėje pernai pavogta 13 proc. visų mieste pavogtų automobilių“, – vardijo N.Jegerskas.

Vienas rizikingiausių pagal vagystes iš automobilių – Naujamiesčio rajonas, jame fiksuojama apie 15 proc. tokių nusikaltimų.

Nuo tokių vagysčių nukenčia ir nemažai senamiesčio gyventojų bei svečių – čia apiplėšiama 6 proc. visų apvogtų automobilių.

„Naujamiesčio statistika nestebina – šis rajonas daugelį metų figūruoja nusikaltimų suvestinėse, – aiškino N.Jegerskas. – Tačiau galima nudžiuginti studentus – Saulėtekis išsiskiria itin retais vagysčių iš automobilių ir vandalizmo atvejais.“

Neatsargiausi vairuotojai važinėja Ozo, Žirmūnų ir Geležinio Vilko gatvėmis, šiose trijose gatvėse nutinka beveik 10 proc. visų eismo įvykių mieste.

„Tai natūralu, nes šios gatvės ilgos ir jose eismas labai intensyvus. Apskritai apie penktadalį miesto įvykių nutinka ilgiausiose miesto gatvėse“, – sakė N.Jegerskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.