„Regitra“ paaiškino, kodėl eilė laikyti egzaminus – tokia ilga

Eilės laikyti vairavimo egzaminą susidaro, nes daugėja norinčiųjų gauti motociklininko ar automobilio vairuotojo pažymėjimą, teigia specialistai.

Vasara norintys laikyti vairavimo egzaminą turi laukti iki dviejų mėnesių.<br>V.Balkūno nuotr.
Vasara norintys laikyti vairavimo egzaminą turi laukti iki dviejų mėnesių.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LRT radijas, lrt.lt

Aug 13, 2015, 11:49 AM, atnaujinta Oct 20, 2017, 7:02 PM

„Regitros“ atstovė Laimutė Užupė pastebi, kad per vasarą įsigyti vairuotojo pažymėjimą atvyksta ir nemažai užsienio lietuvių.

„Beveik trečdaliu išaugęs A kategorijos egzaminų poreikis. Daugiau Lietuvos gyventojų nori įgyti teisę vairuoti motociklus. Šiemet, nuo sausio 1 d. iki rugpjūčio 1 d., palyginus su tuo pačiu praeitų metų laikotarpiu, A kategorijos egzaminus išlaikė net 35 proc. daugiau gyventojų.

Taip pat pastebimai padaugėjo ir kitų egzaminų. Pavyzdžiui, šiemet daugiau žmonių išlaikė ir B kategorijos egzaminus, įgijo teisę vairuoti lengvuosius automobilius.

Pastebime, kad vasarą egzaminus paprastai stengiasi išlaikyti ir į Lietuvą grįžtantys užsienyje dirbantys lietuviai“, – sakė L.Užupė.

Anot „Regitros“ atstovės, pirmenybė laikyti vairavimo egzaminą suteikiama pirmą kartą jį laikantiems asmenims, o, kai laikoma ne pirmą kartą, tenka laukti ir mėnesį ar ilgiau.

„Regitros“ filialus visoje Lietuvoje užplūdo vairuotojo pažymėjimą norintys gauti žmonės ir vairavimo egzamino tenka laukti iki dviejų mėnesių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.