Ar naujovė Vilniuje tikrai sumažins spūstis?

Kai kurie vilniečiai nepatikliai žvelgia į savivaldybės pasiūlytą naujovę ženklinti sankryžas, sakydami, kad jos ne tik nesumažins transporto grūsčių, bet jas tik padidins.

Naujos linijos pirmiausia atsirado judrioje sankryžoje, esančioje prie sostinės savivaldybės pastato.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Naujos linijos pirmiausia atsirado judrioje sankryžoje, esančioje prie sostinės savivaldybės pastato.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 22, 2015, 2:15 PM, atnaujinta Oct 19, 2017, 11:14 AM

Nematyti posūkiui skirtų punktyrinių linijų ir mažiau automobilių sankryžą įveiks degant žaliam šviesoforo signalui. Taip tvirtina vairuotojai, nepalankiai sutikę šią savaitę sankryžose atsiradusią naujovę, kurią praminė bičių koriu.

Išdažys iki rugsėjo

Vilnius tapo vienu pirmųjų šalies miestų, kurio gatvėse diegiama ši naujovė.

Tai prevencinė priemonė, savivaldybės tvirtinimu, užtikrinsianti sklandžias eismo sąlygas sankryžose ir didesnį eismo srauto pralaidumą.

Naujovė gatvėse bus diegiama iki rugsėjo 1-osios.

Bus išskirtinai paženklintos sankryžos, kuriose dažniausiai pažeidžiamos Kelių eismo taisyklės, kai vairuotojai įvažiuoja į sankryžą, sustoja ir taip sudaro kliūtį, trukdydami kitų transporto priemonių eismui.

Atsiras informaciniai skydai

Naujas sankryžų ženklinimo plotas geltonomis linijomis žymi vietą, į kurią įvažiuoti draudžiama, jeigu joje ar už jos yra kliūtis, kuri priverstų vairuotoją sustoti važiuojamųjų dalių sankirtoje ir trukdytų kitų transporto priemonių eismui, išskyrus tuos atvejus, kai sankryžoje reikia pasukti į kairę.

Papildomai bus įrengti skydai, informuojantys apie naują ženklinimą.

Jau yra nepatenkintų

Vilniaus savivaldybė jau sulaukė kai kurių nepatenkintų naujove vilniečių pastabų.

„Piko metu iš Kalvarijų gatvės į Konstitucijos prospektą vos spėja pasukti trys automobiliai.

Tai kiek jų dabar spės įveikti sankryžą? Vienas?“ – rašė kasdien per Kalvarijų gatvės ir Konstitucijos prospekto sankryžą važiuojantis Agnius Šimulynas.

Jo nuomone, tokia pat bėda nubraižius bičių korį laukia ir Kalvarijų, Kareivių bei Ozo gatvių sankryžoje.

Naujovę supeikė ir Aurimas Lazdinis, savivaldybei parašęs, kad jos visiškai nereikia, nes Kelių eismo taisyklės ir taip draudžia įvažiuoti į sankryžą, jeigu vairuotojas mato, kad jos nespės įveikti degant žaliam šviesoforo signalui.

„Tiesiog policininkams reikėtų labiau kontroliuoti sankryžas, į kurias vairuotojai įvažiuoja mirksint žaliam signalui ar net degant geltonam, raudonam signalams.

Įvažiuoja į vidurį ir sustoja, nes priekyje grūstis, taip trukdydami kitiems vairuotojams.

Policininkai juk žino, kur yra tokios sankryžos“, – įsitikinęs A.Lazdinis.

Ženklins 7 sankryžas

Pirmiausia buvo paženklinta Kalvarijų gatvės ir Konstitucijos prospekto sankryža prie savivaldybės pastato.

Vėliau planuojama paženklinti dar šešias: Kalvarijų, Kareivių ir Ozo, Žirmūnų ir Kareivių gatvių, Laisvės prospekto ir Rygos gatvės, Kalvarijų ir A.Juozapavičiaus, Švitrigailos ir J.Basanavičiaus gatvių bei Savanorių prospekto ir Žemaitės gatvės sankryžas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.