„Regitra“ įspėjo: pirkdami vietą prarasite laiką ir pinigus

Norėdami greičiau išlaikyti vairavimo egzaminus kai kurie šalies gyventojai susigundo interneto skelbimais, siūlančiais galimybę pirkti vietą eilėje.

„Regitra“ įspėjo, kad pirkti egzamino vietos neverta.<br>V.Balkūno nuotr.
„Regitra“ įspėjo, kad pirkti egzamino vietos neverta.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 27, 2015, 2:17 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 3:43 PM

Regitra“ atkreipė dėmesį, kad taip galima prarasti pinigus ir laiką.

Skelbimų autoriai tvirtina, kad už mokestį jie gali atsisakyti registracijos į egzaminą ir laisvą egzamino vietą perleisti pirkėjui.

„Regitros“ teigimu, ši pasipelnymo schema gali būti naudinga tik vietos eilėje pardavėjui, nes laisvas vietas „Regitros“ elektroninė registravimosi laikyti egzaminus sistema visiems vartotojams paskirsto vienodai ir nėra jokių garantijų, kad ji bus pateikta pirkėjui.

Asmeniui išsiregistravus arba pakeitus egzamino datą, atsiradusi laisva vieta sistemoje parodoma ne iškart, bet po kurio laiko. Kompiuterinė programa neužimtas vietas automatiškai paskelbia sistemoje atsitiktinai parinktu laiku.

„Regitra“ nuolat tobulina elektroninę registravimosi į egzaminus sistemą, siekdama užtikrinti nuolatinį jos saugumą ir patikimumą. Atsižvelgdama į vartotojų poreikius, įmonė yra sudariusi galimybę dėl svarbių asmeninių priežasčių registracijos į egzaminą atsisakyti. Šis atsisakymas yra nemokamas, tačiau pastebima, kad tuo vis dažniau piktnaudžiaujama.

Įmonės informacinių technologijų specialistai ne kartą yra išsiaiškinę galimai nesąžiningos registracijos į egzaminus atvejus, kai asmenys, naudodami kompiuterines programas, daugybę kartų prisiregistruodavo ir išsiregistruodavo, taip norėdami surasti kuo „tinkamesnį“ laiką.

Siekdama apsaugoti vartotojų interesus, įmonė perduos informaciją policijai apie nustatytus atvejus, kai registruojantis laikyti egzaminus buvo galimai piktnaudžiaujama pasipelnymo tikslais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.