Kauno savivaldybė išsivalė garažą

Savivaldybė kartą per metus atsikrato nereikalingos įrangos ir automobilių. Šį kartą aukcione buvo pasiūlyta dvylika transporto priemonių. Pirkėjų netrūko. Kuo senienos priviliojo kauniečius?

Kaunietis „Daewoo“ automobilį padovanos anūkei.
Kaunietis „Daewoo“ automobilį padovanos anūkei.
Šiemet pirmą kartą surengtame savivaldybės turto aukcione buvo išgraibstyti beveik visi seni automobiliai.<br>P.Mantauto nuotr.
Šiemet pirmą kartą surengtame savivaldybės turto aukcione buvo išgraibstyti beveik visi seni automobiliai.<br>P.Mantauto nuotr.
Studentas R.Zgirskis tapo mažylio „Smart“ savininku.
Studentas R.Zgirskis tapo mažylio „Smart“ savininku.
Daugiau nuotraukų (3)

Vėjūnė Inytė („Lietuvos rytas“)

Sep 26, 2015, 11:24 AM, atnaujinta Oct 13, 2017, 4:09 PM

Ketvirtadienio ryte kelios dešimtys kauniečių skubėjo į Aukštuosiuose Šančiuose esančią Kaišiadorių gatvę. Čia vyko miesto savivaldybės paskelbtas aukcionas, kuriame buvo parduodami ne tik kopijavimo ir fakso aparatai, nešiojamieji ir stacionarūs kompiuteriai, spausdintuvai, bet ir 12 automobilių. Jie sudomino pusšimtį kauniečių.

Aukciono dalyviai smalsiai apžiūrinėjo „Volkswagen Gof“, „Audi“, „Opel“ ir kitų markių mašinas. Didelio susidomėjimo sulaukė 1979 metais pagamintas autobusas „Volvo“ ir 2003 metų gamybos mažylis „Smart“.

Aistros – dėl mikroautobuso

Savivaldybės atstovui Viliui Kaminskui paskelbus aukciono pradžią užvirė arši kova. Nors pradinės automobilių kainos buvo gana nemažos, pirkėjai nedvejodami siūlė daugiau ir graibstė senienas.

„VW Golf“ automobiliai, kurių pradinė kaina buvo po 500 eurų, parduoti už 800 ar 900 eurų.

Brangiausiai parduotas 1995 metais pagamintas „Volkswagen Transporter“ mikroautobusas. Juo važinėjo Kūno kultūros ir sporto skyriaus atstovai, sugebėję mašina nuriedėti pusę milijono kilometrų. Pradinė automobilio kaina buvo 400 eurų. Jį pavyko parduoti už 1 tūkstantį 300 eurų.

Senas 1979 metų gamybos „Volvo“ autobusas, kuriuo į koncertus būdavo vežiojami miesto meno kolektyvai, taip pat parduotas už 1 tūkstantį 300 eurų, o pradinė jo kaina buvo 1 tūkstantis eurų.

„Autobuso kėbulas pagamintas iš aliuminio. Pardavęs jį metalo supirkėjams naujasis savininkas sumokėtos sumos neatgaus“, – nežinia, ar rimtai, ar juokais pirkinį komentavo automobilių žinovai.

Studentas pirkinius parduos

Automobilius daugiausia pirko jų remontu ir dalių prekyba užsiimantys kauniečiai. Tačiau aukcione susigundė dalyvauti ir sau ar parduoti mašinų ieškoję vyrai.

Kolpingo kolegijoje studijuojantis Raimondas Zgirskis įsigijo „Audi“ ir „Smart“ automobilius. Pirmąjį automobilį studentui pavyko nusipirkti už pradinę 500 eurų kainą.

„Smart“ mažylis, kuriuo važinėjo Viešosios tvarkos prižiūrėtojai, jam atiteko už 1 tūkstantį 150 eurų. Pradinė jo kaina buvo 1 tūkstantis eurų.

Vaikinas sakė, kad aukcione dalyvavo pirmą kartą ir patyrė nemažą azartą. Įsigytus automobilius jis ketino parduoti ir taip užsidirbti studijoms.

Senelis pasirūpino anūke

Aukcione dalyvavo ir Vytauto Didžiojo universiteto studentas Laurynas Fiodotovas. Iš pradžių jis varžėsi dėl „Volkswagen Golf“ automobilių. Tačiau kiti aukciono dalyviai už juos siūlė didesnę kainą.

Vaikinas už 12 metų senumo „Opel Vectra“ sumokėjo 1 tūkstantį 150 eurų ir tapo laimingu savininku nuosavo automobilio, kuriuo riedės į paskaitas ir pramogauti.

Garbaus amžiaus kaunietis Albertas prieš aukcioną nusižiūrėjo 1999 metų „Daewoo Lanos“. Sidabrinės spalvos automobiliu anksčiau važinėjo savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyriaus darbuotojai.

Vyras aukcione nepagailėjo 450 eurų ir nupirko Pietų Korėjoje pagamintą mašiną. „Padovanosiu anūkei“, – džiaugėsi pirkiniu.

Iš 12 aukcione parduodamų automobilių pirkėjų nesudomino tik vienas – raudonos spalvos 1991 metų gamybos „Audi 100“. Už jį niekas nepanoro mokėti net ir pradinės 500 eurų sumos.

Brangiausiai pardavė 10 vietų automobilį

Alfonsas Jarušauskas

Kauno miesto savivaldybės Bendrojo skyriaus vedėjas

„Aukcionai, kuriuose parduodamas savivaldybės turtas, paprastai rengiami vieną kartą per metus. Šiemet tai buvo pirmasis aukcionas.

Kaip įprasta, buvo parduodamos susidėvėjusios transporto priemonės, kurių ekonomiškai neapsimoka remontuoti. Savivaldybė šiuo metu yra paskelbusi 8 naujų automobilių nuomos konkursą.

Taip pat buvo parduodama ir sugedusi arba sena, per lėtai dirbanti organizacinė technika. Jai 8 ar daugiau metų.

Aukcionų metu visada populiariausios prekės yra automobiliai bei kompiuteriai.

Įspūdingiausiai vyko prieš dvejus metus rengtas aukcionas. Jo metu už rekordinę 1 tūkstančio 740 eurų sumą pavyko parduoti 10 sėdimųjų vietų „Toyota“ automobilį. Pradinė jo kaina buvo 145 eurai.

Iki šiol visus daiktus aukcionuose parduoti pavykdavo. Gauti pinigai patenka į savivaldybės biudžetą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.