Dėl skundų lavinos panaikino ženklus: gyventojai vėl pyksta

Eismo prižiūrėtojai nebežino, kaip padėti Perkūnkiemio rajono gyventojams: kai mašinoms stovėti draudžiantys ženklai yra – blogai, kai jų nėra – vėl negerai.

Nuėmus ženklus gyventojai vėl ėmė piktintis – dabar automobiliai Perkūnkiemio rajone statomi kur pakliūva.<br>T.Bauro nuotr.
Nuėmus ženklus gyventojai vėl ėmė piktintis – dabar automobiliai Perkūnkiemio rajone statomi kur pakliūva.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Arūnas Dumalakas („Lietuvos rytas“)

Nov 9, 2015, 3:28 PM, atnaujinta Oct 5, 2017, 3:14 AM

Perkūnkiemio gatvėje nebeliko automobiliams stovėti draudžiančių ženklų. Ir savivaldybę užliejo įtarinėjimų banga. Gyventojai kamantinėjo: ar ženklų nenukrapštė tie vairuotojai, kurie buvo sulaukę baudų už Kelių eismo taisyklių pažeidimus?

Žmonės ir vėl nepatenkinti

„Dabar pažeidėjai jaučiasi nebaudžiami – užstatė ne tik visas pėsčiųjų perėjas, bet ir įvažiavimus į kiemus. Tokia netvarka ir darbo valandomis, ir vakarais“, – piktinosi Perkūnkiemyje gyvenantis Denisas.

Savivaldybės Eismo organizavimo skyriaus vedėjas Tomas Kamaitis pateikė tokį atsakymą: Perkūnkiemio gatvėje draudžiamieji kelio ženklai panaikinti atsižvelgus į gyventojų poreikius.

Tačiau gyventojai transporto priemones turi statyti pagal Kelių eismo taisykles.

Savivaldybėje neoficialiai kalbama, kad kelio ženklų neliko tiesiog dėl gyventojų skundų. Jais buvo užversta ne tik savivaldybė, bet ir policija.

Perkūnkiemio gyventojai labai aktyvūs: kiekvieną neleistinoje vietoje pastatytą automobilį jie fotografuodavo, duomenis apie pažeidėjų mašinų markę ir valstybinius numerius siųsdavo ir savivaldybei, ir policijai.

Kieme formuojasi grūstys

Vien savivaldybė kasdien iš Perkūnkiemio sulaukdavo 5–8 pranešimų apie pažeidėjus.

Kai ženklų neliko, Perkūnkiemyje gyvenantys vilniečiai užsipuolė T.Kamaitį: kur studija, nagrinėjanti gyventojų poreikius? Jie kaltino biurų darbuotojus, kurie esą kelia didžiausią netvarką, automobilius numeta kur pakliuvo.

Anot gyventojų, kai nebeliko ženklų, kiekvienas vairuotojas priverstas pažeisti taisykles.

Mat norėdamas aplenkti pastatytus automobilius, jis turi kirsti ištisines kelio ženklinimo juostas.

Anot liudininkų, nuėmus ženklus vos neįvyko eismo nelaimė.

Tarp automobilių į pėsčiųjų perėją įžengusią moterį su mažamečiu vaiku gatve važiuojantis vairuotojas pastebėjo paskutinę akimirką.

Be to, dėl automobilių kelkraščiuose grūsties piko valandomis išvažiuoti iš kiemų užtrunka net dešimt minučių.

Išmontuodavo ir gyventojai

Perkūnkiemis jau seniai tapęs eismo organizavimo specialistų galvos skausmu.

Jau prieš šešerius metus savivaldybė pradėjo naikinti automobiliams stovėti draudžiančius ženklus.

Pasitaikė atvejis, kai ženklus mėgino išmontuoti gyventojas, kuris įkliuvo policijai.

Kelių eismo taisyklių pažeidėjais tapo per vieną naktį

Šalia Perkūnkiemio esančios Salomėjos Nėries gatvės dalis gyventojų praėjusį savaitgalį patys to nežinodami tapo Eismo taisyklių pažeidėjais.

Viena kieme esanti gatvė prieš savaitę buvo pažymėta ištisine linija. Gyventojai, kaip buvo įpratę, toje gatvėje nakčiai paliko automobilius, o ryte rado pranešimus apie pažeistas Kelių eismo taisykles.

Pagal jas atstumas nuo transporto priemonės iki ištisinės linijos turi būti ne mažesnis nei 3 metrai. Siauroje gatvėje tokio atstumo išlaikyti neįmanoma.

Viešosios tvarkos skyriaus Budėtojų poskyrio vedėjas D.Mitrofanovas teigė, kad taip pasielgta, nes nuolat sulaukiama nusiskundimų dėl automobiliais užstatytos, todėl sunkiai išvažiuojamos gatvės dalies.

Žymėjimu siekta ne tik atlaisvinti gatvę čia važinėjančiam viešajam transportui, bet ir užtikrinti saugumą visiems eismo dalyviams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.