Premjeras A. Butkevičius pasakė, ką galvoja apie 0 promilių

Premjeras Algirdas Butkevičius teigia iš principo palaikantis Vidaus reikalų ministerijos (VRM) siūlymą įteisinti nulio promilių alkoholio ribą vairuotojams, tačiau prieš galutinį sprendimą ragina sulaukti ir medikų pozicijos.

Premjeras Algirdas Butkevičius siūlo palaukti medikų išvadų.<br>Ramūno Danisevičiaus nuotr.
Premjeras Algirdas Butkevičius siūlo palaukti medikų išvadų.<br>Ramūno Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 9, 2015, 2:57 PM, atnaujinta Sep 30, 2017, 10:12 AM

„Aš esu už tai, kad už vairo sėstų visiškai nevartoję alkoholio. Ir jei tai galima, kad būtų pasiekta nulis promilių,tai aš pritarčiau pirminiam pasiūlymui, bet, žinote, reikia sulaukti ir iš medikų atsiliepimų, nes kalbama, kad tam tikrus vaistus pavartojus lyg gali būti 0,1“, – žurnalistams Vyriausybėje trečiadienį sakė premjeras.

Sveikatos apsaugos ministrė taip pat teigė, jog VRM siūlymas yra logiškas ir prisideda prie siekio mažinti alkoholio vartojimo problemą – ji atmetė premjero nuogąstavimus, kad kai kurie vaistai gali būti dingstimi atsisakyti šios idėjos.

„Kažkaip tai abejoju, kad lašiukai galėtų duoti daugiau tų promilių, galų gale, yra ir kitas būdas – patikrinti kraują“, – žurnalistams sakė ji.

VRM antradienį registravo pataisas, kuriomis siūlo įteisinti nulio promilių alkoholio ribą visiems vairuotojams. Šiuo metu maksimali numatoma leistina alkoholio koncentracija kraujyje vairuotojams yra 0,4 promilės.

VRM pažymi, kad pernai per neblaivių vairuotojų sukeltus eismo įvykius Lietuvoje pernai žuvo net 47 žmonės – keturiolika žmonių daugiau nei metais anksčiau.

Nulio promilių ribą visiems vairuotojams yra įteisinusios ir kai kurios kitos Europos Sąjungos šalys – Bulgarija, Čekija, Slovakija, Vengrija.

Kaip anksčiau sakė Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas Gintaras Aliksandravičius, nulio procentų riba „turės paklaidą“, į kurios ribas pateks alkoholio kiekis, galintis atsirasti dėl suvartoto tam tikro maisto ar vaistų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.