Šilta žiema – išbandymas Klaipėdos kelininkų budrumui

Nors kalendorinės žiemos mėnesiai šiais metais kol kas dar toli gražu neprimena tikrosios žiemos speigų, eismo sąlygos vis tik nebe vasariškos.

Klaipėdoje šįmet išbarstyta beveik tiek pat druskos ir žvyro, kaip ir labiau snieguotomis žiemomis.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Klaipėdoje šįmet išbarstyta beveik tiek pat druskos ir žvyro, kaip ir labiau snieguotomis žiemomis.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 18, 2015, 2:15 PM, atnaujinta Sep 28, 2017, 3:30 PM

Pasak Klaipėdos kelius prižiūrinčios bendrovės „Specialus autotransportas“ generalinio direktoriaus Laimono Žemaičio, oro sąlygos yra ganėtinai permainingos – nors sniego nėra, tačiau ant kelių paviršiaus dažnai susidaro plikledis.

Barstymo – tik truputį mažiau

Šiais metais Klaipėdos kelininkams jau teko išvažiuoti į gatves dėl ant kelio dangos susidariusio plikledžio. Rajono keliuose jau išbarstyta apie 120 tonų druskos ir 20 tonų žvyro.

Pernai per tą patį laikotarpį išbarstyta apie 148 tonų druskos ir 29 tonų žvyro.

„Buvome ir esame pasirengę reaguoti operatyviai ir iki šiol dėl slidžios kelio dangos Klaipėdos keliuose nebuvo gautas nei vienas skundas. Labai svarbu, kad ne tik kelininkai, bet ir vairuotojai šaltuoju metų laikotarpiu kelyje išliktų budrūs, ir informuotų mus apie pavojingus kelio ruožus“, – akcentavo L.Žemaitis

Prasidėjus šaltajam sezonui buvo sukaupta apie 400 tonų druskos bei žvyro mišinio, o kol kas išnaudota tik apie 140 tonų. Druskos atsargas šiais metais tikrai dar reiks papildyti, nes pabarstymų reikalauja ne tik žiemos, bet ir ankstyvo pavasario mėnesiai.

Pirko naują įrangą

Pasak „Specialus autotransportas“ vadovo, norint kokybiškai teikti paslaugas ir greitai reaguoti į besikeičiančią situaciją keliuose, labai svarbu investuoti į įrangos modernizavimą. Šiais metais Klaipėdos bendrovė savo automobilių parką atnaujino įsigydama šoninį peilį bei įdiegdama kompiuterizuotą druskos barstymo įrangą.

„Šoniniu peiliu vienu bus valomas abi eismo juostos, todėl keliai bus valomi efektyviau ir greičiau.

Taip pat kompiuterizuota druskos barstymo įranga kontroliuos, kad ant kelio dangos patektų reikiamas druskos kiekis ir būtų užtikrinta tinkama kelių priežiūra, – tikino L. Žemaitis. – Tikime, kad pagerėjusią situaciją keliuose pajus tiek kelininkai, tiek vairuotojai.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.