Klaipėdos kelininkai laukia stiprėjančių šalčių

Uostamiesčio kelininkų duomenimis, Klaipėdoje nakties metu kelius padengė šlapdriba ir formavosi plikledis. Vis dėlto žiema šį kartą nebuvo „netikėta“ ir iškritęs gausesnis sniegas eismo miesto keliuose nesutrikdė.

Temperatūrai kritus gerokai žemiau 0 kelininkams bus gerokai mažiau darbo.<br>Vlado Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Temperatūrai kritus gerokai žemiau 0 kelininkams bus gerokai mažiau darbo.<br>Vlado Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 28, 2015, 4:45 PM, atnaujinta Sep 26, 2017, 11:19 PM

Klaipėdos kelius prižiūrinčios bendrovės „Specialus autotransportas“ generalinio direktoriaus Laimono Žemaičio teigimu, nuolat budintys kelininkų ekipažai operatyviai reagavo į oro permainas ir taip užtikrino tinkamą kelių priežiūrą.

Netikėtumų išvengė

Dėl pablogėjusių eismo sąlygų per pastarąją parą Klaipėdos keliuose buvo išbarstyta 5,8 tonų druskos ir 2,6 tonų žvyro.

„Sekmadienį, apie 17 valandą vakaro, kai eismo sąlygos intensyviausios, jas dar labiau apsunkino besiformuojantis plikledis. Įmonėje nuolatos budi dvi pamainos, dirbame visą parą, todėl kelininkai reagavo operatyviai ir eismo spūsčių ar kitų nesklandumų keliuose pavyko išvengti“, – pasakojo L. Žemaitis.

Jo teigimu, plikledis pirmiausia pradeda formuotis įkalnėse ir nuokalnėse, todėl didžiausias dėmesys skiriamas šiems kelio ruožams, taip pat druskos ir žvyro mišiniu gausiai barstomos pagrindinės miesto gatvės bei tiltai.

Budės visą parą

Anot L. Žemaičio, dėl permainingų oro sąlygų situacija keliuose ir toliau bus stebima, pamainomis po 12 valandų budės dvi kelininkų pamainos.

„Dėl staiga žemiau nulio kritusios oro temperatūros ir ant kelių dangos susiformavusio plikledžio daugiau darbų nusimato tik ateinančią parą.

Vėliau temperatūra turėtų kristi dar žemiau, todėl keliai bus sausi, nebent paryčiais reikės pabarstyti pagrindines miesto gatves“, – teigė kelius prižiūrinčios įmonės vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.