Kauniečiai nuošalias stoteles specialiai pritaikė chuliganams

Kaune pradėtos statyti viešojo transporto stotelių stoginės. Dalis pastogių bus sumontuota ten, kur jų niekada nebuvo. Statytojai pagalvojo ir apie tai, kaip atokesnėse vietose jas apsaugoti nuo vandalų. Kauniečiai lyjant lietui ar sningant laukdami viešojo transporto ne visada turėdavo kur pasislėpti.

Laikinojoje autobusų stotyje keleiviai užuovėją randa naujoje stoginėje.<br>P.Mantauto nuotr.
Laikinojoje autobusų stotyje keleiviai užuovėją randa naujoje stoginėje.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė („Lietuvos rytas“)

2016-01-25 13:58, atnaujinta 2017-06-10 06:13

Dalyje miesto stotelių stoginių visai nebuvo arba jos buvo išmontuotos. Šiemet reikalai pajudėjo iš mirties taško. Savivaldybės skelbtą koncesijos konkursą stotelių stoginėms įrengti laimėjo bendrovė „Reklamos arka“.

Pirmosios stoginės mieste jau atsirado. Iš viso per artimiausius 3 metus bendrovė įrengs 450 pastogių viešojo transporto keleiviams.

Prisiminė pamirštas vietas

Pirmosios naujos stoginės mieste atsirado metų pradžioje. Viena jų jau gali naudotis laikinojoje autobusų stotyje transporto laukiantys keleiviai.

Bendrovės „Reklamos arka“ atstovas Kazimieras Kavaliūnas sakė, kad iki kovo mėnesio mieste bus pastatytos 339 naujos stotelių stoginės. Pirmiausia jos statomos ten, kur jų niekada nebuvo.

„Jau dabar pastatyta 30 stoginių. Jos rengiamos iki šiol pamirštose Varnių, Vaidoto gatvėse, rekonstruotame A.Juozapavičiaus prospekte“, – sakė K.Kavaliūnas.

Lauks gyventojų pasiūlymų

Pasibaigus šiems darbams per artimiausius 3 metus mieste ketinama pastatyti dar 111 stoginių.

Jos atsiras vietoj prieš metus išmontuotų viešojo transporto stotelių pastogių.

Taip pat nuo kovo mėnesio vidurio „Reklamos arkos“ darbuotojai lauks gyventojų pasiūlymų, kur dar, jų nuomone, stoginių reikėtų.

„Norime, kad patys gyventojai pareikštų nuomonę, kur jų labiausiai reikia. Kauniečiai gali kreiptis į mus arba į savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyrių“, – sakė K.Kavaliūnas.

Naudos atsparias medžiagas

Visos stotelių stoginės bus vienodo dizaino. Joms naudojamos nerūdijančios aliuminio konstrukcijos, todėl įrenginiai tarnaus ne vienus metus.

Nuo kitų skirsis tik kelios stoginės, kurios bus įrengtos atokiose miesto vietose.

„Pavyzdžiui, Palemono mikrorajono pakraštyje, Aleksote, Meteoro gatvėje vietoj stoginių stiklų bus sumontuoti perforuoto metalo lakštai. Turime žinių, kad šiose vietose mėgsta pasidarbuoti vandalai, todėl stogines nuo jų stengsimės apsaugoti“, – sakė „Reklamos arkos“ atstovas.

Ten, kur grindinys po stoginėmis prastas, jį ketinama išgrįsti trinkelėmis.

Pastogių bus daugiau

Paulius Keras

Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas

„Koncesijos sutartis su bendrove „Reklamos arka“ pasirašyta 20 metų. Jos atstovai į miesto biudžetą mokės mokesčius už išorinę reklamą.

Mieste yra 700 stotelių. Įmonė įsipareigojo įrengti stogines ne tik ten, kur jos prieš metus buvo išmontuotos, bet ir pastatyti naujų stoginių ten, kur jų niekada nebuvo.

Taip pat savivaldybė turi teisę kasmet reikalauti pastatyti po dar 3 naujas viešojo transporto stotelių stogines. Todėl Kaune jų bus kur kas daugiau nei iki šiol.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.