Maršrutiniai taksi Kaune netrukus brangs

Kaune septynis maršrutus

Kaune kelionės mikroautobusais brangs iki 1 euro.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kaune kelionės mikroautobusais brangs iki 1 euro.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2016, 9:21 AM, atnaujinta Jun 7, 2017, 8:28 PM

Kaip trečiadienį pranešė bendrovė, planuojama, kad nuo kovo 1 dienos bilieto kaina už važiavimą maršrutiniu taksi Kaune kils nuo 0,9 iki 1 euro.

„Pradėjome darbą ir ilgainiui pamatėme, kad daug investavus į įrangą, mokant visus mokesčius ir turint tokius maršrutus, kuriuos dabar turime, ši veikla yra nuostolinga. Vienintelis pajamų šaltinis, iš kurio šioje veikloje gyvenama, yra bilietų pardavimas keleiviams.

Šiai dienai ši veikla yra nuostolinga, nes mikroautobusais važiuoja per mažai keleivių. Kainos pakėlimas kažkiek sumažins patiriamus nuostolius bei prisidės prie naujovių įdiegimo.

Taip pat tikimės ir pagreitins keliones autobusu, nes vairuotojams nebereikės ieškoti smulkios 10 centų grąžos kiekvienam keleiviui“,- pranešė bendrovės „Kautra“ generalinis direktorius Linas Skardžiukas.

Pasak įmonės vadovo, prie keleivių sumažėjimo labiausiai prisidėjo atpigęs kuras. Mažėjant kuro kainoms, mažėja ir keleivių, nes jie persėda į automobilius.

Nuo rugsėjo 1 dienos keleiviai galės įsigyti mėnesinį elektroninį bilietą už 35 eurus ir be jokių apribojimų ir papildomų mokesčių važiuoti maršrutiniais taksi visomis savaitės dienomis.

Taip pat atsiras galimybė per 30 minučių nuo bilieto pažymėjimo persėsti į kitą maršrutinį taksi ir tęsti kelionę už tai papildomai nemokant.

Bendrovė „Kautra“ 2014 metais laimėjo visose septyniose konkurso vežti keleivius vietinio reguliaraus susisiekimo maršrutinių taksi maršrutais dalyse ir pasirašė su Kauno miesto savivaldybe sutartis aptarnauti 51, 52, 53, 54, 55, 56 ir 57 maršrutus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.