Nuo spūsčių Vilnių mėgins vaduoti „Google“

Kompanijos „Google“ žemėlapių naudotojai nuo šiol keliones Vilniuje galės planuoti patogiau – į „Google Maps“ įtraukti sostinės viešojo transporto maršrutų tvarkaraščiai ir kelionės planavimas.

Susiplanuoti norimą maršrutą „Google“ žemėlapyje visai nesunku.
Susiplanuoti norimą maršrutą „Google“ žemėlapyje visai nesunku.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2016, 2:02 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 9:41 PM

Vilnius tapo pirmuoju Lietuvos miestu, kurio viešojo transporto sistema yra pateikiama „Google Maps“ aplinkoje.

„Google“ rinkodaros vadovas Baltijos šalyse Regimantas Urbanas vylėsi, kad naujovė paskatins vilniečius ir miesto svečius aktyviau naudotis viešuoju transportu, o tai padės spręsti spūsčių problemą.

Sistemoje galima rasti visus sostinės viešojo transporto maršrutus – tiek autobusų, tiek troleibusų, visas viešojo transporto stoteles.

„Kelionę galima planuoti ne tik realiu laiku, bet ir į priekį, pamatyti, kokie maršrutai siūlomi gyventojams, norintiems pasiekti tam tikrą tašką“, – sakė R.Urbanas.

Jis priminė, kad „Google Maps“ vartotojai žemėlapyje visuomet gali matyti ir eismo informaciją, kuri padeda kelionės tikslą pasiekti greičiau: „Pateikiama ne tik realaus laiko informacija, bet ir istoriniai duomenys, taigi visada galima pasižiūrėti, kur ir kada įprastai būna spūstys.“

Sostinės meras Remigijus Šimašius teigė, kad tai – tik vienas žingsnių, kuriais siekiama patobulinti susisiekimą Vilniuje.

„Aš nubrėžčiau tokį kriterijų, kada iš tikrųjų bus labai gerai: kai žmogus, norintis atvykti iš Kauno ar kito miesto į Vilnių, galės susiplanuoti visą kelionę iki to taško, iki kurio jam reikia nuvykti“, – sakė R.Šimašius.

Ateityje bus atverti duomenys ir apie laisvas automobilių stovėjimo vietas sostinėje.

Artimiausiomis dienomis laukia dar viena naujovė: atėję į viešojo transporto stotelę keleiviai, norintys sužinoti, kada autobusas ar troleibusas atvyks, galės tiesiog nuskenuoti QR kodą ir telefone matys, kiek laiko reikės laukti ir kokiu eiliškumu tie autobusai ar troleibusai atvyks. („Sostinė“)

Naudotis paprasta

Norintys naudotis naująja „Google“ paslauga turi prisijungti prie „Google Maps“ (jei naudojatės mobiliąja programėle, įsitikinkite, kad telefone įdiegta naujausia jos versija) ir pažymėti, iš kur ir į kur nori nuvykti (kompiuteryje vietą galite pasirinkti dešiniu pelės mygtuku, telefone – ilgu paspaudimu ekrane).

Kompiuteryje atsivėrusiame meniu pasirinkite tramvajaus mygtuką, o telefone viešojo transporto nuorodas rasite meniu juostoje (ją aptiksite paspaudę tris brūkšnelius greta paieškos lauko).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.