Kraują stingdanti bausmė už vairavimą išgėrus: teks dirbti morge

Bandydama kovoti su pavojumi keliuose per tradicinę savaitę truksiančią Naujųjų metų šventę Tailando valdžia imasi bauginti: tie, kas vairuos girti, ir tie, kas ne pirmą kartą pažeis Kelių eismo taisykles, galės būti siunčiami padirbėti morguose, kad pamatytų savo neatsakingumo vaisius.

Tailande tragiškų avarijų įvyksta itin dažnai.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Tailande tragiškų avarijų įvyksta itin dažnai.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Tailande tragiškų avarijų įvyksta itin dažnai.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Tailande tragiškų avarijų įvyksta itin dažnai.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 12, 2016, 12:31 PM, atnaujinta May 29, 2017, 12:27 PM

Per Songkrano šventę neišmatuojama daugybė tailandiečių leidžiasi į keliones ir iš didelių miestų grįžta į gimtuosius kaimus aplankyti šeimų bei paūžti. Paprastai nuo šių linksmybių neatsiejamas ir alkoholis.

Daug žmonių važinėjasi motociklais, bet taisyklių, reikalaujančių dėvėti šalmą, paisoma retai.

Vyriausybės saugumo kampanijos pareigūnai ne be pagrindo šį periodą, kai per valandą žūsta vidutiniškai po 2,3 žmogaus, o sužeidžiama dar vidutiniškai po 160, vadina „septyniomis pavojaus dienomis“.

Dėl atsainaus požiūrio į saugumą keliuose Tailandas yra antra valstybė pasaulyje pagal keliuose žūstančių žmonių skaičių, bet sveikatos apsaugos bei saugumo ekspertai baiminasi, kad situacija dar labiau blogėja.

Vyriausybė, kuri anksčiau šiais metais paskelbė, kad girtų vairuotojų automobiliai gali būti konfiskuoti švenčių periodui, praėjusią savaitę pritarė „šoko terapijos“ morguose planui.

„Eismo taisyklių pažeidėjai, kuriuos teismai pripažins kaltais, bus nusiųsti dirbti visuomenei naudingo darbo morguose“, – sakė policijos pulkininkas, Specialiosios paskirties planavimo skyriaus direktoriaus pavaduotojas Kriangdejas Jantarawongas.

„Tai strategija, naudojama siekiant priversti eismo taisyklių pažeidėjus bijoti vairuoti neatsakingai ir vairuoti išgėrus, nes jiems gali baigtis tokia pačia būkle. Tai turi būti atgrasomoji priemonė, būdas atgrasyti žmones“, – sakė jis.

Visuomenės sveikatos biuro skubaus reagavimo skyriaus direktorius Anurakas Amornpetchsathapornas pirmadienį sakė, kad darbas ligoninių lavoninėse gali būti veiksmingesnė priemonė, nei iki šiol būdavo toks visuomenei naudingas darbas, kaip parkų tvarkymas ir plušėjimas bibliotekose.

„Jie turėtų pamatyti realią fizinę ir psichinę žalą, – sakė jis. – Morge jie turės valyti ir perkelti kūnus, tad, kaip tikimės, pajus skausmą ir galės suprasti, apvalyti sąžinę, kad keliuose būtų saugiau.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.