Mašinos netekusi kaunietė negali patikėti – gavo dar vieną baudą

Sulaikytas, teismo sprendimu konfiskuotas ir specialioje aikštelėje laikomas automobilis buvo užfiksuotas viršijęs greitį. Kaip tai galėjo nutikti?

Moteris neteko automobilio, nes vairavo girtas sūnus.<br>A.VAitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Moteris neteko automobilio, nes vairavo girtas sūnus.<br>A.VAitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Dėl stacionariu greičio matuokliu užfiksuoto pažeidimo kilo nemažai painiavos.
Dėl stacionariu greičio matuokliu užfiksuoto pažeidimo kilo nemažai painiavos.
Daugiau nuotraukų (2)

Arūnas Karaliūnas („Lietuvos rytas“)

May 13, 2016, 9:13 PM, atnaujinta May 25, 2017, 4:38 PM

Garbaus amžiaus kaunietė Ona Genovaitė Kavaliauskienė dar 2015-ųjų sausio 1-ąją neteko automobilio „Audi A6“ – policijos pareigūnai prie jo vairo sulaikė įkaušusį moters sūnų.

Vyras per metus neblaivus vairuojantis įkliuvo antrąkart, todėl teismas netrukus konfiskavo transporto priemonę.

O.G.Kavaliauskienę šiemet balandį pasiekė netikėta žinia iš Kauno kelių policijos – ji gavo raginimą atvykti ir pateikti paaiškinimus dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimo, padaryto šių metų sausio 17-ąją.

Automobilio išvis nebematė

„Iki šiol moku skolą už šį automobilį ir dar gavau žinią dėl gresiančios baudos“, – negalėjo atsitokėti kaunietė.

Moteris tikino daugiau net nemačiusi „Audi A6“ po to, kai pareigūnai pirmąją praėjusių metų dieną prie vairo sulaikė moters sūnų, kuriam buvo nustatytas vidutinis (2,01 promilės) girtumas.

Tuo metu Kauno kelių policijos atsiųstame pranešime nurodyta, kad automobilis šiemet sausio 17-ąją Radviliškio rajone buvo užfiksuotas viršijęs leistiną greitį.

Dar po dviejų dienų valstybės įmonė „Regitra“ sustabdė leidimą šiai transporto priemonei dalyvauti viešajame eisme – apie tai buvusi savininkė buvo informuota raštu.

Mat „Regitros“ duomenų bazėje O.G.Kavaliauskienė iki šiol nurodyta kaip automobilio savininkė, todėl jai ir buvo išsiųstas pranešimas dėl pažeidimo.

Išsklaidė grėsmės debesį

Kauno kelių policijos valdybos viršininkas Danas Česnauskas patikino, kad paaiškėjus naujoms aplinkybėms buvusiai transporto priemonės savininkei tikrai neteks aiškintis dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimo.

Pasak pareigūno, sulaikyti automobiliai saugomi specialiose aikštelėse, kol paaiškėja jų likimas. Vėliau transporto priemonė gali būti grąžinta savininkui, antstoliui ar Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI).

O.G.Kavaliauskienei priklausęs „Audi A6“ dar pernai kovo mėnesį buvo perduotas VMI, o inspekcijos darbuotojai jį saugoti patikėjo Telšiuose įsikūrusiai privačiai įmonei.

Mėgins išsiaiškinti klaidą

Bet kol kas neaišku, kodėl moteris registre nurodyta kaip transporto priemonės savininkė, nors po automobilio konfiskavimo praėjo daug laiko.

„Kažkurioje grandinėje įsivėlė klaida ir mes ją mėginsime išsiaiškinti“, – žadėjo D.Česnauskas.

„Regitros“ atstovai atsisakė komentuoti šią situaciją aiškindami, kad tai neleidžia asmens duomenų apsauga.

Pareigūnai taip pat bandys išsiaiškinti, kas naudojosi „Audi A6“ ir kas sėdėjo prie vairo, kai buvo užfiksuotas Kelių eismo taisyklių pažeidimas.

„Galimi keli scenarija – galbūt automobilis jau parduotas, tačiau naujasis jo savininkas neužregistravo transporto priemonės kaip savo nuosavybės. Galbūt viskas vyko dar paprasčiau – matuoklis užfiksavo automobilį pervažiuojant iš vienos saugojimo aikštelės į kitą“, – svarstė D.Česnauskas.

Mašina važiavo klientė?

VMI atstovų teigimu, maždaug 1000 eurų vertės „Audi A6“ lig šiol neparduotas, o šis darbas patikėtas vienai Telšių bendrovei.

G.Sankausko firmos atstovas teigė, kad greičio matuoklis „Audi A6“ galėjo užfiksuoti tuomet, kai automobilis buvo suteiktas vienai klientei bandomajam važiavimui. Ši moteris automobilį vėliau esą ir įsigijo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.