Duobių gatvėse mažėja, tačiau kauniečiai jau rado kuo piktintis

Dvi judrias Kauno gatves jungiančiame kelyje susidariusi įduba piktina vairuotojus. Nepastebėjus jos galima sulaužyti automobilį ar sukelti avariją. Miesto tvarkdariai į nuolatinius skundus žadėjo reaguoti.

Vairuotojai ne vienus metus keiksnoja Salako gatvėje esančią įdubą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vairuotojai ne vienus metus keiksnoja Salako gatvėje esančią įdubą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė („Lietuvos rytas“)

May 31, 2016, 2:03 PM, atnaujinta May 23, 2017, 2:17 PM

Vairuotojai, važiuojantys Nuokalnės gatve ir norintys patekti į Jonavos gatvę, turi nusileisti Salako gatve. Vienoje dešinės važiuojamosios juostos vietoje staiga galima įlėkti į gilią įdubą.

„Šia gatve važinėju ne vienus metus. Todėl jau žinau, kad susidursiu su kliūtimi, ir nenorėdamas laužyti automobilio iš anksto stengiuosi persirikiuoti į antrąją eismo juostą“, – pasakojo kaunietis Remigijus Rimdeika.

Tačiau vyras teigė, kad tie, kas šia gatve važiuoja rečiau, gilią įdubą pamato paskutinę akimirką ir staiga pasukę į kairę bando jos išvengti.

„Dėl to kyla avarinių situacijų. Važiuojant paskui tokį vairuotoją antrąją eismo juosta galima stipriai piltis į jo automobilio galą. Kadangi eismas intensyvus, tokių situacijų susidaro kone kasdien“, – teigė vyras.

Įduba Salako gatvėje atsirado seniai, tačiau jos užlyginti iki šiol niekas nepasirūpino.

Apie kauniečių skundus sužinojęs Kauno savivaldybės skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis teigė, kad įduba greičiausiai susidarė dėl to, jog Salako gatve dažnai važiuoja sunkiasvoriai automobiliai.

„Specialistai šią vietą apžiūrės, ir artimiausiu metu problemos neliks“, – patikino A.Pakalniškis.

Jis sakė, kad tokios įdubos susidaro prie didelių sankryžų, nuokalnėse bei prie viešojo transporto stotelių.

„Ten, kur važinėja ir dažnai stoja didelės transporto priemonės, krovininiai automobiliai, ilgainiui susiformuoja įdubos. Ši problema neišvengiama, tačiau mes apie ją žinome ir metodiškai tokias vietas taisome“, – sakė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas.

Panašios įdubos buvo sutvarkytos miesto centre prie viešojo transporto stotelės E.Ožeškienės gatvėje, taip pat greta stotelės prie Geležinkelio stoties turgavietės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.