Kauno vairuotojams – galvosūkis: kaip elgtis sankryžoje?

Vairuotojai net dvi dienas sprendė galvosūkį, kaip elgtis Šiaurės ir Sukilėlių prospektų sankryžoje, mat nepersijunginėjo šviesoforo signalai.

Kauniečiams nepatogumų kilo dėl šio šviesoforo elektronikos įrangos gedimo.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauniečiams nepatogumų kilo dėl šio šviesoforo elektronikos įrangos gedimo.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas („Lietuvos rytas“)

Sep 6, 2016, 11:35 AM, atnaujinta May 13, 2017, 10:48 PM

Kaip žada Kauno šviesoforų prižiūrėtojai, atnaujinus valdymo įrangą visi šviesoforų gedimai bus pastebimi ir šalinami gerokai sparčiau.

„Technika genda, neįmanoma nuo šio reiškinio apsisaugoti“, – kalbėjo miesto savivaldybės valdomos įmonės „Kauno gatvių apšvietimas“ direktorius Petras Švažas.

Pasak jo, šviesoforų darbas Šiaurės bei Sukilėlių prospektų sankryžoje buvo sutrikęs dėl elektronikos gedimo – išėjo iš rikiuotės valdiklis. Beveik visi šviesoforo gedimai mieste taip pat susiję su įrangos gedimais.

Tik retais atvejais eismo reguliavimas sutrinka dėl eismo įvykio metu nukentėjusios įrangos arba vandalų išpuolių.

„Kauno gatvių apšvietimo“ darbuotojai budi ištisą parą. Kai tik fiksuojamas gedimas, iškart siunčiamas avarinės tarnybos ekipažas. Gedimo šalinimas užtrunka tuomet, jeigu negaunama informacijos apie nesklandumus.

„Darbuotojai monitoriuose nemato visų šviesoforų būklės. Nors reikia didelių lėšų valdikliams pakeisti, kitąmet ketinama imtis šios investicijos, ir tuomet įmonės darbuotojai patys iškart pastebės gedimus“, – aiškino P.Švažas.

Kol kas jis patarė kauniečiams kuo greičiau pranešti apie pastebėtus gedimus, nes tuomet galima greičiau juos pašalinti.

Pasak įmonės direktoriaus, kitąmet labai dideli darbai numatyti Savanorių prospekte ir lygiagrečiai besidriekiančių gatvių sankryžose. Iš viso numatyta atnaujinti eismo reguliavimo sistemas net 23 sankryžose.

Dar šiemet tai ketinama padaryti Baltų prospekto ir Rasytės gatvės sankryžoje, toliau – Ateities plento eilė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.