Gyventojus šokiruoja vaizdas: automobilis tapo varguolių gūžta

Likimo valiai paliktų senų automobilių daugiabučių kiemuose netrūksta, tačiau viena tokia varguolių gūžta tapusi transporto priemonė praeivius stebina ir miesto centre.

Šalia „Respublikos“ vaiduoklio šaknis įleido pamestinukas „Opel“.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Šalia „Respublikos“ vaiduoklio šaknis įleido pamestinukas „Opel“.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Patricija Vygutė („Lietuvos rytas“)

Sep 13, 2016, 10:26 AM, atnaujinta May 13, 2017, 6:20 AM

„Šis automobilis čia sėkmingai peržiemojo, atlaikė vasaros karščius bei liūtis ir tikriausiai vėl sulauks šalnų. Keista, kad jo nepastebėjo nei miesto tvarkytojai, nei policijos pareigūnai“, – užkalbintas „Laikinosios sostinės“ stebėjosi Karaliaus Mindaugo prospekte gyvenantis Olegas. Vyras sakė, kad jo kaimynai skirtingai pasakojo, kada būtent šioje judrioje miesto vietoje netoli „Akropolio“ atsirado tamsus „Opel“.

Esą iš pradžių automobilis atrodė visai tinkamas naudoti, todėl daug kas gal net neįtarė, kad jis paliktas likimo valiai. Vėliau jį kažkas po truputį ėmė niokoti – buvo išdaužti langai, iš padangų išleistas oras.

„Dabar jau net priekinio numerio nebeliko“, – apgailestavo Olegas.

Kitas kalbintas kaunietis Simonas tikino matęs, kad šiame automobilyje gyvena kažkokia moteris. Kas ji, sakė nežinantis – varguolę matęs gal du ar tris kartus. Ji čia nakvodavo, kai dar automobilio langų stiklai nebuvo išdaužyti. Vėliau kažkas juos užklijavo plėvele.

Atidžiau apžiūrint automobilį išties matyti, kad žmonių jame būta, – viduje mėtosi skudurai, batai, kiti daiktai.

Miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai pažadėjo surasti likimo valiai palikto automobilio šeimininką.

Automobilio savininkas pažeidė Miesto tvarkymo ir švaros taisykles, todėl, jei baudžiamas pirmą kartą, jam bus skirta 2 eurų bauda. Jei savininkas transporto priemonės iš Karaliaus Mindaugo prospekto nepasiims, gali tekti sumokėti ir daugiau.

Policijos pareigūnai turi teisę nugabenti transporto priemonę į specialią saugojimo aikštelę.

Automobilio savininko paieškos gali užtrukti, jei transporto priemonė yra kelis kartus perparduota arba jos savininkas nereaguos į valdininkų nurodymus. Prieš porą metų panaši istorija nutiko Kauno senamiestyje.

Dėl vietos automobiliams statyti stygiaus kenčiančių vieno Rotušės aikštės daugiabučio gyventojų kieme ilgą laiką dūlėjo nenaudojamas sportiškas „Mitsubishi Eclipse“. Vandalai išdaužė kelis jo langus, primėtė į saloną šiukšlių, išleido iš padangų orą.

Kauno savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai išsiaiškino, kad „Mitsubishi“ priklausė pakaunėje gyvenančiai moteriai, tačiau ji į raginimus atvykti nereagavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.