Vyriausybė pritarė: pareigūnams turi užtekti vos vieno dokumento

Vyriausybė pirmadienį iš esmės pritarė Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pakeitimo projektui, siūlydama nustatyti, kad tais atvejais, kai motorinės transporto priemonės vairuotojui Lietuvos Respublikoje yra išduotas ir galioja vairuotojo pažymėjimas, jis neprivalo su savimi turėti ir tikrinančio pareigūno reikalavimu pateikti vairuotojo pažymėjimo, jei pateikia galiojantį savo asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

Vyriausybė pritarė: pareigūnams turi užtekti vos vieno dokumento.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Vyriausybė pritarė: pareigūnams turi užtekti vos vieno dokumento.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 19, 2016, 1:00 PM, atnaujinta May 12, 2017, 3:42 PM

Priėmus įstatymo pataisas, vairuotojai taip pat neprivalėtų su savimi turėti ir tikrinančio pareigūno reikalavimu pateikti privalomosios techninės apžiūros dokumento ir transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės privalomojo draudimo liudijimo (poliso).

Remiantis siūlomais įstatymo pakeitimais, tikrinančiam pareigūnui užteks pateikti tik savo asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, pagal kurį (taip pat pagal motorinės transporto priemonės valstybinio numerio ženklus) tikrinantis pareigūnas visą reikiamą informaciją gaus iš Transporto priemonių civilinės atsakomybės privalomojo draudimo duomenų bazės, Centralizuotos techninės apžiūros duomenų bazės, Lietuvos Respublikos kelių transporto priemonių registro ir Lietuvos Respublikos kelių transporto priemonių vairuotojų registro.

Ministrų kabinetas taip pat iš esmės pritarė Administracinių nusižengimo kodekso (ANK) pakeitimo projektui, kuriuo siūloma sugriežtinti administracinę atsakomybę už alkoholinių gėrimų gėrimą viešose vietose arba neblaivaus asmens pasirodymą viešose vietose – nustatant baudą nuo 20 iki 100 eurų (dabar – nuo 14 iki 30 eurų), o už tokių veikų padarymą pakartotinai – nuo 100 iki 200 eurų (dabar – nuo 30 iki 90 eurų).

Visų įstatymų pataisų projektai bus teikiami svarstyti Seime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.