Naujas ženklas Kaune sutrikdė vairuotojus: galima sukti ar ne?

Viena iš Ašigalio gatvės atkarpų važiuojantys kauniečiai jau kurį laiką nežino, kaip elgtis norint patekti į greta esančių daugiabučių kiemus. Vairuotojus glumina prieš pat įvažą įrengtas kelio ženklas. Eismo prižiūrėtojai pažadėjo šį ženklą perkelti.

Ašigalio gatvėje įrengtas nurodomasis kelio ženklas glumina ne vieną vairuotoją, norintį įvažiuoti į savo kiemą.
Ašigalio gatvėje įrengtas nurodomasis kelio ženklas glumina ne vieną vairuotoją, norintį įvažiuoti į savo kiemą.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė („Lietuvos rytas“)

2016-10-15 12:28, atnaujinta 2017-05-10 20:30

Galima sukti į dešinę ar ne? Tokių abejonių kyla dažnam Eiguliuose besidriekiančia Ašigalio gatve važiuojančiam vairuotojui, kuris nori įsukti į įvažą, vedančią į daugybės daugiabučių namų kiemus. Vairuotojams abejonių kelia trijose eismo juostose važiavimo kryptis nurodantis kelio ženklas.

„Pastatė ženklą, kuris verčia ne vieną vairuotoją prieš posūkį sustoti ir pagalvoti: važiuoti drąsiai ir sukti į dešinę ar tai daryti apsidairius, ar netoliese nėra policijos“, – kalbėjo Ašigalio gatvėje gyvenantis Ramūnas Dirsaitis.

Kita šios gatvės gyventoja Egidija Vilnonienė tikino, jog nuo tada, kai atsirado šis ženklas, ji į daugiabučių kiemus šioje įvažoje vairuodama automobilį nesuka. Kaip ir daugelis jos kaimynų, moteris pavažiuoja kelis šimtus metrų į priekį ir įsuka į kitą įvažą.

„Gerai, kad daugiabučių kiemai šioje vietoje nėra uždari. Pravažiuoti jais būtų galima nesunkiai, jeigu jie, ypač vakarais, nebūtų prigrūsti automobilių“, – tvirtino gyventoja.

Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras tvirtino, jog be reikalo vairuotojams šis ženklas kelia nepatogumų.

„Šis kelio ženklas nurodo eismo juostų skaičių ir kryptis, kuriomis leidžiama važiuoti kiekviena eismo juosta netoliese esančioje sankryžoje. Jis nedraudžia sukti į dešinę įvažoje į daugiabučių kiemus“, – sakė P.Keras.

Valdininkas tikino apie šią eismo problemą pirmąkart išgirdęs iš žurnalistų.

Paklaustas, ar nebūtų protingiau ir patogiau šį vairuotojus klaidinantį ženklą pastatyti už įvažos, P.Keras pažadėjo, jeigu bus galimybė, jį perkelti.

„Pagal reikalavimus toks ženklas turėtų stovėti ne toliau nei 20–30 metrų iki artimiausios sankryžos. Išmatuosime atstumą ir spręsime, kaip šiuo atveju elgtis“, – sakė P.Keras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo