„Audi“ ir „Mercedes-Benz“ susidūrė su labai brangia problema

Europos Sąjungos automobilių pramonė susiduria su paradoksalia situacija.

Vien tik „Audi“ į Vengrijoje esančią gamyklą investavo daugiau kaip 8 milijardus eurų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Vien tik „Audi“ į Vengrijoje esančią gamyklą investavo daugiau kaip 8 milijardus eurų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Žinių radijas

Oct 25, 2016, 8:30 PM, atnaujinta May 10, 2017, 5:09 AM

Gamintojai perkelia gamyklas į Rytų Europą susivilioję pigia darbo jėga, tačiau ta pati darbo jėga bėga į Vakarus kur didesni atlyginimai ir dėl to dauguma gamintojų susiduria su ta pačia problema – gamyklose masiškai trūksta darbuotojų.

Štai „Audi“ ir „Mercedes-Benz“ kompanijos, įkūrusios savo automobilių gamyklas Vengrijoje, norėtų plėsti gamybą šioje šalyje, tačiau iš Vengrijos, kaip ir iš Lietuvos, žmonės emigruoja, todėl nei „Audi“, nei „Mercedes-Benz“ negali plėsti gamybos nes smarkiai trūksta darbo jėgos – gamintojai tiesiog neranda darbuotojų.

Tokia pati problema kankina ir automobilių gamintojus kitose Rytų Europos šalyse. Gamyklos Čekijoje, Lenkijoje taip pat negali plėstis, nes emigravo daugybė šių šalių gyventojų.

Vengrijoje automobilių gamyklose ir įmonėse, susijusiose su automobilių pramone, dirba daugiau kaip 100 tūkst. žmonių. Šioje šalyje esančios gamyklos per metus pagamina daugiau kaip pusė milijono naujų automobilių.

Vien tik „Audi“ į Vengrijoje esančią gamyklą investavo daugiau kaip 8 milijardus eurų. Ten gaminami A3 ir TT modeliai, po dviejų metų turėtų būti perkelta ir Q3 gamyba, bet šie planai pakibo ant plauko, nes tiesiog nėra kam dirbti.

„Mercedes-Benz“ irgi nori investuoti papildomą milijardą eurų ir plėsti gamyklą Vengrijoje. Šioje šalyje gaminami B klasės ir GLA modeliai.

„Mercedes-Benz“ planuoja šioje šalyje sukurti iki 2500 papildomų darbo vietų bet gali būti, kad jose nebus kam dirbti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.