Nuo lapkričio – nauji reikalavimai kelyje

Lapkričio 1-oji – ne tik mirusiųjų atminimui skirta diena. Ji taip pat labai svarbi visiems vairuotojams, nes antradienį keliuose baigiasi vasaros sezonas ir vairuotojams tenka prisitaikyti prie šaltam orui skirtų reikalavimų.

Slidžiame kelyje didesnis greitis ir netinkamos padangos – labai pavojingas derinys.<br>T.Bauro nuotr.
Slidžiame kelyje didesnis greitis ir netinkamos padangos – labai pavojingas derinys.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 1, 2016, 9:08 AM, atnaujinta May 9, 2017, 8:05 PM

Lietuvos kelių policijos tarnyba primena, kad nuo lapkričio 10 d. iki kovo 31 d. lengvųjų automobilių (M1 klasė) naudojamų padangų protektoriaus rašto gylis turi būti ne mažesnis kaip 3 milimetrai, o motorines transporto priemones ir priekabas su vasarinėmis padangomis eksploatuoti draudžiama.

Su dygliuotomis padangomis galima važinėti nuo lapkričio 1 d. iki balandžio 10 d. Naudojant tokias padangas, ant automobilio galo turi būti priklijuotas nustatytas skiriamasis ženklas.

Naudojant padangas, kurios neskirtos važiuoti žiemą, panaikinamas privalomosios techninės apžiūros dokumentų galiojimas.

Taip pat keičiasi maksimalaus leistino važiavimo greičio ribojimai: nuo lapkričio 1 d. iki kovo 31 d. lengvaisiais automobiliais, motociklais ir triračiais automagistralėse ir greitkeliuose leidžiama važiuoti ne didesniu kaip 110 km/val. greičiu.

Lietuvos kelių policijos tarnyba atkreipia eismo dalyvių dėmesį, kad ruduo yra laikotarpis, kai eismo sąlygas sunkina ilgas tamsusis paros metas, blogas matomumas, lietus (dulksna), šlapdriba, slidūs keliai.

Šiuo laikotarpiu į eismo įvykius tamsiuoju paros metu, neapšviestuose kelio ruožuose daugiausia patenka ir juose nukenčia labiausiai pažeidžiamų kategorijų eismo dalyviai – pėstieji, dviratininkai, vadeliotojai, o dėl tokių eismo įvykių dažniausiai kalti būna patys pėstieji, dviračių vairuotojai, neturintys jokių šviesą atspindinčių elementų, dėvintys tamsius drabužius, eidami ar važiuodami važiuojamąja kelio dalimi.

Lietuvos kelių policijos tarnyba atkreipia dėmesį į tai, kad eismo dalyvių sąmoningumo ir savisaugos stoka vis dar išlieka labai aktuali problema.

Kartu su pareigūnais raginame vairuotojus, pėsčiuosius, dviratininkus ir visus kitus eismo dalyvius imtis visų saugumo priemonių, atkreipti dėmesį į eismo sąlygas, paros metą, matomumą, kelio ženklus ir eisme dalyvauti atsargiai ir atidžiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.