Seimas nusprendė: neapdraudusiems automobilio – dviguba bauda

Baigiantys kadenciją parlamentarai sugriežtino privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu nedraustų transporto priemonių savininkų atsakomybę.

Nuo kitų metų pradžios už neapdraustos transporto priemonės vairavimą baudos grės ir vairuotojui, ir jos savininkui.<br>G. Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Nuo kitų metų pradžios už neapdraustos transporto priemonės vairavimą baudos grės ir vairuotojui, ir jos savininkui.<br>G. Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 8, 2016, 11:46 AM, atnaujinta Apr 18, 2017, 11:42 AM

Seimas antradienį nustatė, kad nuo kitų metų atsakomybė už neapdraustos transporto priemonės teks ne tik vairuotojui, bet ir tos transporto priemonės savininkui.

Seimas antradienį priėmė tai numatančias Transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės privalomojo draudimo įstatymo ir Administracinių nusižengimų kodekso pataisas.

Nuo 2017 metų pradžios privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu nedraustos transporto priemonės vairuotojui grės bauda nuo 50 iki 100 eurų, transporto priemonės savininkui – nuo 60 iki 120 eurų, įmonių ir įstaigų vadovams ar atsakingiems asmenims – nuo 120 iki 240 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.