Vairuotojai negali priprasti prie „Regitros“ naujovės

Perregistravus automobilį nebereikia gaišti galybės laiko ir važiuoti pasiimti registracijos liudijimo. Jį į namus gali atvežti pašto kurjeris.

„Regitra“ jau siūlo perregistruoti automobilį specialiame interneto portale.<br>V.Balkūno nuotr.
„Regitra“ jau siūlo perregistruoti automobilį specialiame interneto portale.<br>V.Balkūno nuotr.
„Regitra“ jau siūlo perregistruoti automobilį specialiame interneto portale.
„Regitra“ jau siūlo perregistruoti automobilį specialiame interneto portale.
Daugiau nuotraukų (2)

Milda Kuizinaitė („Lietuvos rytas“)

Nov 14, 2016, 10:50 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 10:54 PM

Atvažiuoti į įstaigą, pačiam užpildyti ir atsiimti dokumentus daugumai vairuotojų atrodo patikimiau nei naudotis elektroninėmis paslaugomis.

Nors valstybės įmonė „Regitra“ vairuotojams siūlo automobilį perregistruoti internetu, o jo registracijos liudijimą gauti neišėjus iš namų, naudotis šia naujove vairuotojai neskuba. Tiesa, šia paslauga kol kas naudojasi tik didmiesčių gyventojai.

Perregistruoti transporto priemones internetu leidžiama nuo spalio 10 dienos, bet iki lapkričio 1-osios šia paslauga pasinaudojo tik 460 automobilių savininkų.

Iš viso per tą laiką „Regitros“ padaliniuose visoje Lietuvoje buvo perregistruota 13,5 tūkstančio transporto priemonių.

Net ir tie vairuotojai, kurie automobilius perregistruoja internetu, po to dar važiuoja į „Regitros“ padalinius atsiimti dokumentų.

Registracijos liudijimus į namus ar darbovietę galinčių pristatyti pašto kurjerių paslaugomis pasinaudojo mažiau nei pusė elektroninio portalo „Eketris“ vartotojų.

Pirmąjį mėnesį kurjeriai dokumentus pristatė tik 160 „Regitros“ klientų.

„Ši paslauga ypač aktuali skubantiems, spūsčių vengiantiems didmiesčių gyventojams“, – apie naujovę kalbėjo „Regitros“ Veiklos departamento direktorius Darius Jurgutis.

Pirmojo mėnesio statistika rodo, kad būtent didmiesčių gyventojai aktyviausiai ir naudojasi pašto kurjerių paslaugomis.

Automobilių registracijos liudijimus nevažiuodami iš namų gavo 52 Vilniaus gyventojai, 28 kauniečiai ir 7 Klaipėdos skyriaus klientai.

Dar po 5 „Regitros“ klientus kurjerių paslauga pasinaudojo Šiauliuose, Kauno ir Molėtų rajonuose.

Užsisakyti registracijos liudijimo pristatymą galima internetu perregistruojant Lietuvoje jau įregistruotą transporto priemonę, keičiant registracijos liudijime nurodytus asmens ar transporto priemonės duomenis.

Užsisakyti naują registracijos liudijimą galima ir tuomet, jei šis dokumentas buvo prarastas ar sugadintas.

Prisijungęs prie transporto priemonių registravimo sistemos ir prašymą užpildęs vartotojas turi pažymėti, kad registracijos liudijimo atsiėmimo būdas – pristatymas nurodytu adresu.

Registracijos liudijimai pristatomi tik Lietuvos teritorijoje. Jų pristatymas užtrunka 1–2 darbo dienas ir kainuoja 6,08 euro.

Ką galima atlikti vien internetu?

„Regitra“ vairuotojams ir transporto priemonių savininkams teikia vis daugiau elektroninių paslaugų.

Internetu galima įregistruoti ar išregistruoti transporto priemonę, patikrinti Lietuvoje įregistruotų automobilių techninius duomenis bei jų registracijos statusą.

Automobilių savininkai internetu gali sustabdyti jų leidimą dalyvauti viešajame eisme, pranešti „Regitrai“ apie prarastus valstybinius numerius ir užsisakyti naujus.

Būsimieji vairuotojai internetu gali registruotis laikyti vairavimo egzaminus ir pasirinkti jiems patogų egzamino laiką bei egzaminų centrą.

Kai kurios institucijos gali patikrinti vairuotojo pažymėjimo duomenis: pažymėjimo galiojimo laiką, kokių kategorijų transporto priemones leidžiama vairuoti.

Pradedantiems vairuotojams sukurtas specialus Vairuotojų portalas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.