Vairuotojams suruošė naujovę – prieš darbą tenka „pūsti“ į dar nematytą prietaisą

Keleivių vežimo bendrovėje „Vilniaus viešasis transportas“ (VVT) nuo gruodžio mėnesio įdiegta inovatyvi biometrinė alkoholio patikra.

Autobusų vairuotojų blaivumas bus tikrinamas kur kas efektyviau.
Autobusų vairuotojų blaivumas bus tikrinamas kur kas efektyviau.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 24, 2016, 11:27 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:58 PM

„Siekiame būti technologiškai pažangia bendrove ir šiuolaikiškais sprendimais įgyvendiname nulinės promilės politiką, – teigė VVT generalinis direktorius Gintaras Maželis. – Alkoholis ir keleivių gabenimas nesuderinama. Turime būti visiškai tikri, kad šios rūšies rizika yra eliminuota iš mūsų įmonės veiklos“.

Iki šiol vairuotojų blaivumą tikrindavo keturiolika profesinės sveikatos specialistų. Dabar visa patikra atliekama biometriniais alkoholio tikrintuvais.

Tokiu būdu nelieka jokio subjektyvaus žmogiškojo veiksnio. Kita vertus, taupomos ir įmonės sąnaudos. Biometrinio alkoholio matuoklio programą įdiegė ir VVT pritaikė bendrovė „Inovatyvių procesų sprendimai“ (IPS).

„Norint užtikrinti darbuotojų blaivumo patikrą, būtini trys kontrolės etapai: pirma – matuoklio rodmenys, antra – patikrinto asmens tapatybės patikra, trečia – tikrinimo arba darbo pradžios laikas. Sarbu ne tik patikrinti, kiek promilių užfiksavo tikrintuvas, bet ir įsitikinti, kad į jį pūtė būtent tas žmogus, o ne bičiulį bandantis gelbėti kolega“, – kalbėjo IPS vadovė Jolanta Didžgalvienė.

Tikrintuvuose sumontuota veidų atpažinimo bei laiko kontrolės sistema.

Tokia blaivumo patikra, siejanti biometrijos, debesų kompiuterijos, išmaniųjų įrenginių technologijas bei inovatyviausius paslaugų sprendimus, yra autonomiška ir atspari apgaulei. Blaivumas matuojamas realiu laiku realiam žmogui.

Ir duomenys apie patikrą bei jų ataskaitos trumposiomis žinutėmis pasiekia įmonėje atsakingus asmenis.

Tokia blaivumo kontrolė atliekama ir darbo pradžioje, ir jam pasibaigus. Todėl kartu sistema užfiksuoja ir darbuotojų atėjimo bei išėjimo laiką.

„Šiuolaikinėse transporto priemonėse vis dažniau montuojami alkoholio matuokliai, galintys blokuoti variklio paleidimo sistemą, dažniau pritaikomi ilgųjų reisų vairuotojų kontrolei“, – sakė VVT generalinis direktorius G.Maželis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.