Neapsigaukite: įspūdingus automobilius siūlantys „verslininkai“ įsisuko ir Lietuvoje

Pasaulyje dar neregėtas automobilių ilgalaikės nuomos modelis! Vos 2 eurai per dieną už naujutėlį „Audi Q5“! Skamba iš tikrųjų patraukliai. Tačiau skubėti neverta.

Neva automobilių nuomos verslo perversmą žadanti kompanija „Dexcar“ apmovė tūkstančius italų, o dabar jos atstovai lengvatikių dairosi ir pas mus.
Neva automobilių nuomos verslo perversmą žadanti kompanija „Dexcar“ apmovė tūkstančius italų, o dabar jos atstovai lengvatikių dairosi ir pas mus.
Daugiau nuotraukų (2)

Vakaris Deksnys („Lietuvos rytas“)

Feb 4, 2017, 8:13 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 8:50 PM

Tokiais skambiais šūkiais klientus vilioja Vokietijos kompanija „Dexcar Autovermietung“.

Jos pasiūlymai, interneto svetainėse jau pateikiami ir lietuviškai, tiesiog verčia iš koto.

Juk kas nenorėtų porai metų išsinuomoti 15 tūkst. eurų vertės naują automobilį ir per dieną mokėti vos 0,75 euro? Ir tai – jau įskaičiavus automobilio ir vairuotojo civilinės atsakomybės draudimą.

Reikia mokėti ir laukti

Vokietijos kompanija žada nemokamą techninę priežiūrą, kartą galima veltui pasikeisti padangas, o per dvejus metus nuriedėti net 50 tūkst. kilometrų ir papildomai nemokėti nė cento.

Tačiau pirmiausia derėtų įsigilinti į detales, kurios pateikiamos, pavyzdžiui, svetainėje https://dexcar-naujokas.blogspot.lt/.

Pirmiausia reikia tapti kompanijos klientu ir iš anksto sumokėti už dvejus metus į priekį.

Taip užsisakyti 15 tūkstančių eurų vertės automobilį kainuoja 547 eurus, 25 tūkst. eurų vertės – 923 eurus, 40 tūkst. – 1352 eurus, 60 tūkst. (juk „Dexcar“ turi net „Jaguar“ ir „Porsche“!) – 1910 eurų.

O tuomet jau teks apsiginkluoti kantrybe. Neva automobilio reikės laukti kaip sovietų laikais kooperatinio buto. Mažiausiai – 10–12 mėnesių.

Jei norite patekti į „pagrindinę laukiamąją salę“, reikia suploti nuo 1950 iki 8010 eurų (nelygu mašinos vertė) ir po poros ar trijų mėnesių jums jau žadamas automobilis.

Yra ir trečia išeitis – privilioti bent du klientus ir tapti įmonės partneriu.

Panašu į piramidę

Tokios vilionės internautams sukėlė įtarimų, kad tai – viso labo patiklių vartotojų mulkinimas. Nors vokiškoje svetainėje visa informacija pateikiama labai solidžiai.

Pasak Lietuvos banko Priežiūros tarnybos Finansinių paslaugų priežiūros skyriaus viršininkės Renatos Babkauskaitės, detaliau įvertinti tokius pasiūlymus turėtų kitos tarnybos, tačiau kai kurie punktai kelia įtarimų.

„Atkreipėme dėmesį į tai, kad klientas, sumokėjęs nurodytą įmoką, galimybės pasinaudoti nuomojamu automobiliu turės laukti 10–12 mėnesių.

Be to, paslaugų aprašyme numatyta galimybė gauti papildomą naudą už pritrauktus naujus klientus.

Tokios nuomos sąlygos gali turėti galimai nesąžiningos komercinės veiklos – piramidinės prekių ar paslaugų platinimo sistemos sukūrimo – požymių“, – įspėjo pašnekovė.

Italams jau atsirūgo

Automobilių nuoma Lietuvoje užsiimančios bendrovės „Autobanga“ vadovas Aurimas Skuodas tvirtino, kad atitinkamos institucijos turėtų skubiai sustabdyti šią nesąmonę, nes lietuviai yra pernelyg patiklūs.

„Tokia suma, už kiek automobilius „Dexcar“ siūlo nuomotis dvejiems metams, atitinka vos 1–2 mėnesių įprastas nuomos kainas. Stebuklų nebūna, būna tik MMM (Rusijoje žlugusi finansų piramidė. – Red.)“, – tvirtino A.Skuodas.

Mat Italijoje „Dexcar“ kūrėjai jau nusvilo nagus, kai teisėsauga išsiaiškino, kad iš šios šalies vartotojų per maždaug porą metų išviliota apie 10 mln. eurų.

Italijoje žadėtų mašinų sulaukė vos 84 klientai, nors užsiregistravusių ir sumokėjusių buvo apie 23 tūkstančius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.