Saulius Skvernelis pažadėjo: estakada kelyje į Rusnę atsiras jau kitąmet

Penktadienį ministras pirmininkas Saulius Skvernelis lankėsi Rusnėje, kur su Šilutės rajono savivaldybės ir vietos bendruomenės atstovais aptarė potvynių užliejamo kelio į Rusnę problemą ir galimus jos sprendimo būdus. 

Estakada Rusnėje turi atsirasti jau kitais metais.<br>LRV nuotr.
Estakada Rusnėje turi atsirasti jau kitais metais.<br>LRV nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 21, 2017, 12:13 PM, atnaujinta Apr 22, 2017, 1:26 AM

Apžiūrėjęs potvynių užliejamo kelio atkarpą, premjeras pabrėžė, kad visas kelio ruošas nuo Šilutė iki Rusnė yra tragiškos būklės.

„Vyriausybė yra pasiryžusi padaryti du dalykus: pirma, pastatyti estakadą 2018 metais, antra, rekonstruoti visą kelio ruožą nuo Šilutės iki Rusnės“, – susitikimo su Rusnės bendruomene metu teigė S. Skvernelis.

Vyriausybės vadovo teigimu, jeigu konkursas bus paskelbtas sąžiningai, konkurencingai projekto įgyvendinimui turėtų užtekti 10 mln. eurų. 

„Nors pinigų šiais metais nėra, projektavimo darbai, konkursas bus skelbiamas, kad 2018-aisiais, kai tik pasibaigs potvynis, galėtume pradėti statybas. Jeigu nebus teisminių ginčų, kaip dažnai nutinka. Kelių direkcija beveik garantavo, kad 2018-aisiais projektas gali būti pradėtas ir pabaigtas“, – sakė Vyriausybė vadovas. 

Anot ministro pirmininko, estakada būtų graži dovana Rusnės bendruomenei minint Valstybės atkūrimo šimtmetį.

Tęsdamas savo vizitą Šilutės rajone S. Skvernelis taip pat lankysis biokuro ir kuro durpių gamybos ir tiekimo veiklą Lietuvoje vykdančioje UAB „Klasmann-Deilmann Bioenergy“, susitiks su Šilutės žemės ūkio mokyklos bendruomene, apžiūrės  2015 m. atidarytą vienintelį Baltijos šalyse Žuvininkystės sektorinio praktinio mokymo centrą.

Išvažiuojamo vizito metu šiandien Vyriausybės vadovas susitiks ir su Tauragės rajono savivaldybės atstovais, lankysis Tauragės industriniame parke.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.