Po VPT kritikos policija įrodinėja, kad konkurse dalyvauti gali ne tik „Volkswagen“

Policijos vadovai atmeta Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) priekaištus dėl konkurso sąlygų pirkti daugiau kaip šimtą automobilių, ir svarsto galimybę kreiptis į teismą ginti savo reputaciją.

Policija numato pirkti 120, o esant finansavimui papildomai dar 36 transporto priemones.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Policija numato pirkti 120, o esant finansavimui papildomai dar 36 transporto priemones.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 15, 2017, 1:46 PM, atnaujinta May 15, 2017, 2:38 PM

Policijos vadovybė teigia, kad pagal numatytus reikalavimus dėl automatinės greičių dėžės ir keturių varomųjų ratų konkurse gali dalyvauti mažiausiai du automobilių gamintojai - „Mercedes“ ir „Volkswagen“, o patobulinę modelius galėtų konkuruoti bent penki gamintojai.

Policija konkursą nori skelbti dėl 120 automobilių pirkimo.

„Pagal tai, kokia yra padaryta rinkos analizė, žinome, kad pagal mūsų poreikius gaminami dviejų gamintojų automobiliai su automatinės greičių dėžės ir keturių varomų ratų komplektacija.

Daugiau jokių gamintojų nėra, todėl net ir labai norėdami, negalime sudaryti galimybės dalyvauti ar nedalyvauti kitiems“, - žurnalistams sakė policijos generalinio komisaro pavaduotojas Rimantas Bobinas.

„Tikrai noriu paneigti visus gandus, kad pirkimas nėra skaidrus“, - pridūrė jis.

Policija teigia, kad sąlygas konkursui rengė metus, domėjosi Estijos ir Suomijos pareigūnų praktika. Policijos vadovai taip pat pabrėžia, kad Viešųjų pirkimų tarnyba iki šiol nėra pateikusi oficialaus atsakymo dėl konkurso skelbimo.

Policijos vadovo pavaduotojas Edvardas Šileris sako, kad automatinės greičių dėžės reikia dėl patrulių darbo specifikos - tenka įjunginėti švyturėlius, garsinius signalus, naudotis radijo stotele, naudotis garsiakalbiu pažeidėjų ar kitų vairuotojų perspėjimui, o su paprasta pavarų dėže šiuos veiksmus atlikti sudėtinga.

Keturių varomų ratų automobiliuose reikalaujama dėl to, jog patruliuoti tektų ir rajonuose, kur kai kuriais keliais pravažiuoti įprastu automobiliu sudėtinga.

„Jei gausime oficialų atsakymą su paaiškinimais, kodėl tai yra sustabdyta, jei bus poreikis, teismine tvarka kreipsimės į teismą tiek dėl garbės ir orumo įžeidimo institucijos, tiek dėl procedūrų tęsimo. Mes nematome jokių variantų, kad mes keistumėme specifikaciją ir atsisakytumėme šių reikalavimų“, - sakė E.Šileris.

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) sukritikavo Policijos departamento parengtas konkurso sąlygas, kurios, VPT teigimu, buvo pritaikytos vienam tiekėjui.

Policija numato pirkti 120, o esant finansavimui papildomai dar 36 transporto priemones.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.