Gedimino prospekte – dar griežtesnė tvarka

Pagrindinę miesto gatvę – Gedimino prospektą – automobilių vairuotojams teks pamiršti ne tik šeštadieniais, sekmadieniais, bet ir per šventes.

Nauji kelio ženklai Gedimino prospekte atsirado prieš kelias dienas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Nauji kelio ženklai Gedimino prospekte atsirado prieš kelias dienas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 19, 2017, 1:47 PM, atnaujinta Jun 19, 2017, 2:30 PM

Pėstiesiems ir dviratininkams Gedimino prospekto atkarpoje nuo T.Vrublevskio iki Vilniaus gatvės turi būti skirta dar daugiau dienų. Taip nusprendė savivaldybė – jos prašymu įrengti nauji kelio ženklai.

Savivaldybės Eismo organizavimo skyriaus vedėjas Tomas Kamaitis priminė, kad šioje Gedimino prospekto dalyje eismo ribojimai iki šiol galiojo šeštadieniais, sekmadieniais bei švenčių dienomis nurodytomis valandomis.

Dabar ženklai pakeisti ir eismas čia draudžiamas savaitgalį ir švenčių dienomis nenustatant konkrečios valandos.

„Siekiame šioje Gedimino prospekto dalyje nustatyti nuolatinį eismo režimą, kad eismo dalyviams būtų aiškiau suprantama – transporto priemonių eismas savaitgaliais čia nevyksta, o zona skirta tiktai dviratininkams ir pėstiesiems“, – aiškino T.Kamaitis.

Paklaustas, ar šie pakeitimai susiję su Vilniaus gatvės rekonstrukcija ir gal bus laikini, savivaldybės atstovas tvirtino, kad nauja tvarka įvesta visam laikui.

Apribojus eismą Gedimino prospekte metų pradžioje policija uoliai tikrino, ar vairuotojai laikosi Kelių eismo taisyklių.

Tai daryti paskatino aktyvus nusižengimų fiksuotojas Eduardas Kriščiūnas – jis kone kiekvieną savaitgalį budėjo Gedimino prospekte ir siuntė pareigūnams pažeidėjų nuotraukas.

Iš tiesų surengę pirmąjį reidą policininkai per kelias valandas sučiupo aštuonis nusižengusius vairuotojus.

Tačiau E.Kriščiūnas nenurimo, todėl savivaldybė Gedimino prospekte sumontavo vaizdo kameras, kurios fiksuoja pažeidėjus, įvažiuojančius į Gedimino prospektą savaitgaliais.

Mero pavaduotojas Gintautas Paluckas aiškino, kad Gedimino prospekte įrengtos vaizdo kameros fiksuoja ne tik eismo pažeidimus, bet ir nusikaltimus.

Dvi kameros buvo pastatytos tose Gedimino prospekto vietose, kur neseniai įrengti ir įvažiuoti draudžiantys ženklai.

Kiek kitaip apie naujas kameras Gedimino prospekte aiškino savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ direktorė Modesta Gusarovienė.

Jos žodžiais, kamerų prireikė įgyvendinant dviračių srautų ties Katedros aikšte stebėjimo projektą. Jo metu yra išbandoma specializuota vaizdo stebėjimo sistema, o projektas truks apie kelis mėnesius. Savivaldybė per šiuos metus visame mieste ketina įrengti 103 kameras.

Primename, kad pagal KET, nurodytoje Gedimino prospekto atkarpoje įrengti ženklai draudžia motorinių transporto priemonių, traktorių ir savaeigių mašinų eismą, išskyrus mopedus, motociklus be priekabų, maršrutinį, aptarnaujantįjį transportą ir skiriamuoju ženklu „Neįgalusis“ pažymėtas transporto priemones.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.