Netvarkingų vairuotojų medžioklę nori perkelti į gatves

Stipriai dūmijantys automobiliai gatvėse lengvai pastebimi, bet kaip tokį vairuotoją priversti susitvarkyti savo mašiną?

Stipriai dūmijančių automobilių vairuotojai gali sulaukti pareigūnų dėmesio.<br>M.Patašiaus nuotr.
Stipriai dūmijančių automobilių vairuotojai gali sulaukti pareigūnų dėmesio.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-09-12 13:24, atnaujinta 2017-09-12 13:38

Seimo nariai užsimojo įgalinti policijos pareigūnus tokiems teršėjams panaikinti techninės apžiūros galiojimą.

Stebėtų dūmus

Kaip pranešė Seimo atstovai, Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Arvydas Anušauskas antradienį pristatė Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisų projektą Nr. XIIIP-1025, kuriuo siekiama mažinti oro užterštumą.

„Kiekvienas iš mūsų vairuojančių ir ne vairuojančių yra susidūrę su ta situacija keliuose, kai važiuoja akivaizdžiai per didelį dūmingumą turinčios transporto priemonės, nelabai kas jas stabdo, nelabai kas ir tikrina“, – sakė A. Anušauskas.

Šiuo metu galiojantį įstatymą siūloma papildyti nuostatomis, numatančiomis, kad užtikrindama eismo saugumą, Susisiekimo ministerija arba jos įgaliotos institucijos nustatytų keliais važiuojančių ir akivaizdžiai techninių reikalavimų, įskaitant techninių reikalavimų dėl išmetamųjų dujų, neatitinkančių motorinių transporto priemonių ir jų priekabų patikrinimų keliuose tvarką; suteiktų papildomus įgaliojimus policijai ir įgaliotiems policijos pareigūnams.

Reiks prietaisų

Siūloma, kad policija, užtikrindama eismo saugumą, atliktų keliais važiuojančių ir akivaizdžiai techninių reikalavimų, įskaitant techninių reikalavimų dėl išmetamųjų dujų, neatitinkančių motorinių transporto priemonių ir jų priekabų patikrinimą keliuose ir po patikrinimo keliuose nustačius neatitikimus techniniams reikalavimams ir keliamą grėsmę eismo saugumui, šią teisę sustabdytų, atnaujintų, panaikintų.

Siūloma, kad pataisos įsigaliotų 2018 m. sausio 1 d.

Projektui po pateikimo pritarė 47, prieš balsavo 9, susilaikė 29 Seimo nariai. Pagrindiniu šio klausimo svarstyme paskirtas Teisės ir teisėtvarkos komitetas, projektą plenariniame posėdyje numatoma svarstyti gruodžio 5 dieną.

Ši naujovė neabejotinai padėtų sumažinti stipriai dūmijančių automobilių kiekį keliuose, bet kartu reikštų ir papildomas išlaidas, nes pareigūnams reikės sertifikuotų taršos matavimo prietaisų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.