Kaune įstrigo gatvės remontas: žadėjo iki rugsėjo, pabaigs iki pirmųjų šalnų

Kai buvo remontuojamos dvi Aukštųjų Šančių gatvės, kauniečiai tikėjosi, kad jau rudenį galės važiuoti netoliese esančia Švenčionių gatve. Jos remontas turėjo būti baigtas iki rugsėjo, tačiau darbai užsitęs.

Švenčionių gatvę buvo žadama pabaigti remontuoti iki vasaros pabaigos.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Švenčionių gatvę buvo žadama pabaigti remontuoti iki vasaros pabaigos.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 23, 2017, 10:43 AM

Birželio pradžioje Kaune prasidėjo Švenčionių gatvės remontas. Ši uošvės liežuviu vadinama plati transporto arterija jungia Aukštuosius ir Žemuosius Šančius.

Ne vienus metus važiuodami šia gatve kauniečiai keiksnodavo suirusią kelio dangą. Problemų keldavo ir tai, kad gatvėje nebuvo įrengta paviršinio vandens nuotekų sistema. Nuo gatvę supančių šlaitų tekėdavo vanduo, o žiemą byrėdavo ledo gabalai.

Atliko tik dalį darbų

Prasidėjus remonto darbams savivaldybė paskelbė, kad Švenčionių gatvėje bus paklota nauja asfalto danga, taip pat įrengti šaligatviai pėstiesiems ir dviratininkams. Numatyta įrengti ir paviršinio vandens nuotekų sistemą.

Visus šiuos darbus planuota pabaigti iki vasaros pabaigos.

Tačiau atėjus rudeniui Švenčionių gatvėje eismas vis dar uždarytas, nes vyksta remonto darbai.

Per vasarą spėta išasfaltuoti plačią gatvę, įrengti gatvės apšvietimo stulpus. Kai kur išgenėti krūmynai.

Dabar darbininkai ir technika darbuojasi gatvės pakraščiuose prie šlaitų.

Gyventojai liko nusiminę

Aukštuosiuose Šančiuose gyvenantys žmonės pasakojo, kad labai tikėjosi, jog gatvės remontas bus baigtas laiku.

„Aukštuosiuose Šančiuose remontuojamos pagrindinės – Verkių ir Prancūzų gatvės. Eismas sudėtingas. Švenčionių gatve būtų labai patogu pasiekti Žemuosius Šančius ir miesto centrą. Matome, kad gatvė jau išasfaltuota, tačiau važiuoti ja vis dar negalime.

Blogai, kad atėjus rugsėjui žmonės nesulaukė žadėto remonto pabaigos“, – kalbėjo Aukštųjų Šančių gyventojas Andrius Rugevičius.

Pabaigs iki pirmųjų šalnų

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis priminė, kad kiekvieną žiemą dėl nuo šlaitų bėgančio vandens Švenčionių gatvėje susiformuodavo ledo luitai.

„Vienintelis problemos sprendimo būdas – įrengti vandens nuotekų sistemą. Švenčionių gatvės remonto darbai užsitęsė dėl lietaus nuotekų sistemos projektavimo. Dėl to labai atsiprašome kauniečių“, – sakė savivaldybės atstovas.

Pasak A.Pakalniškio, kitą savaitę Švenčionių gatvėje prasidės vandens nuotekų sistemos montavimo darbai. Gatvę tikimasi pabaigti remontuoti iki pirmųjų šalnų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.