Kauniečiai pasijuto pakliuvę į spąstus: ragina taupyti, bet tai neįmanoma

Kauno rajono gyventojai pasiskundė, kad atvykę į miestą nespėja nemokamai persėsti į kitą viešąjį transportą. Žmonės norėtų esminių pokyčių. Valdininkai teigė, kad maršrutus keičia tik tuomet, kai tai patogu didesnei daliai tos vietos gyventojų.

Girionyse ir Vaišvydavoje gyvenantys žmonės jau kuris laikas teigia  patiriantys nepatogumų dėl Kauno miesto viešojo transporto sistemos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Girionyse ir Vaišvydavoje gyvenantys žmonės jau kuris laikas teigia patiriantys nepatogumų dėl Kauno miesto viešojo transporto sistemos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 24, 2017, 10:21 AM

Pakaunėje, Girionyse ir Vaišvydavoje, gyvenantys žmonės jau kuris laikas teigia patiriantys nepatogumų dėl Kauno miesto viešojo transporto sistemos.

Vaišvydavoje įsikūręs Jonas Kluonis stebėjosi, jog Kauno savivaldybės atstovai deklaruoja skatinantys važinėti visuomeniniu transportu, tačiau nesistengia, kad maršrutai būtų sudaryti taip, jog būtų patogu žmonėms.

„Prieš kurį laiką miesto viešojo transporto sistema buvo tobulinama. Dabar jei iš vieno troleibuso, autobuso ar mikroautobuso į kitą spėji persėsti per pusvalandį, už antrą kelionės dalį mokėti nereikia. Tai puiku“, – sakė vyras.

Tačiau Vaišvydavos gyventojas pastebėjo, kad vykdamas iš savo namų iki miesto centro persėsti į kitą transporto priemonę ir tęsti kelionės į tolesnius Kauno gyvenamuosius rajonus per pusvalandį nespėja.

„Į įvairias Kauno vietas važiuoja nemažai Vaišvydavoje ir Girionyse gyvenančių studentų bei vyresnių dirbančių žmonių. Visuomeninis transportas link miesto centro važiuoja A.Juozapavičiaus prospektu. Juo pasiekus geležinkelio stotį ar Vytauto prospektą, tenka laukti kito visuomeninio transporto. Persėsti į jį per 30 minučių neįmanoma“, – teigė J.Kluonis.

Vyras įsitikinęs, kad bent vienas viešojo transporto maršrutas galėtų driektis per Kauno hidroakumuliacinės elektrinės (Kauno HE) tiltą, vedantį link Petrašiūnų.

„Patogiausia ir mažiausiai problemų būtų, jei tokiu maršrutu važiuotų 52 mikroautobusas“, – įsitikinęs Vaišvydavos gyventojas.

Mikroautobusais kauniečius ir kai kuriuos Kauno rajono gyventojus veža įmonė „Kautra“. Bendrovės generalinis direktorius Linas Skardžiukas sakė, kad bendrovė reaguoja į gyventojų pasiūlymus ir norus.

„Keleivių srautus tiria ir visuomeninio transporto maršrutus sudaro Kauno savivaldybės atstovai. Tačiau ir mūsų įmonė nėra kietakaktiškai nusistačiusi nieko nekeisti.

Drauge su miesto savivaldybės specialistais turime ištirti, ar tikrai didesnei rajone gyvenančių žmonių daliai būtų patogiau iki miesto vykti ne A.Juozapavičiaus prospektu“, – sakė L.Skardžiukas.

Formuojant maršrutus atsižvelgiama į didesnės dalies žmonių poreikius

Paulius Keras

Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas

„52 maršruto mikroautobusai aptarnauja ne tik Vaišvydavos ir Girionių gyventojus. Šiuo maršrutu važiuoja ir kur kas daugiau kauniečių, gyvenančių Panemunėje, Žemuosiuos Šančiuose. Todėl formuojant maršrutus atsižvelgiama į didesnės dalies žmonių poreikius.

Ne kartą esame gavę gyventojų prašymų ir pasiūlymų, kad viešasis transportas būtų nukreiptas per Kauno HE tiltą. Tai bandėme daryti, kai buvo statomas naujas Panemunės tiltas. Tačiau tuo metu dideli keleivių srautai nesusiformavo, todėl autobusai juo nebevažiuoja.

Vis dėlto, jei poreikis yra, galima svarstyti, koks visuomeninis transportas galėtų važiuoti per HE tiltą. Tik reikia apskaičiuoti, kiek keleivių atsirastų.

Į gyventojų prašymus tobulinti visuomeninio transporto maršrutus atsižvelgiame, jei jie pagrįsti. Vienas didžiausių pokyčių susijęs su 51 maršruto mikroautobusais – anksčiau iš Savanorių prospekto į Aleksotą jie vykdavo per senamiestį.

Gyventojams pageidaujant maršrutas buvo praplėstas. Dabar 51 maršruto mikroautobusai iš Savanorių prospekto važiuoja Birželio 23-iosios, A.Baranausko gatve, Vydūno alėja, atvyksta iki miesto centro ir važiuoja į Aleksotą.

54 maršruto mikroautobusai anksčiau neužsukdavo į Kauno klinikas, dabar jie šią gydymo įstaigą pasiekia.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.