„CityBee“ suskaičiavo: automobilius nuomojasi ne tik entuziastai

„CityBee“ suskaičiavo 2017-ųjų rezultatus. Per metus automobilių dalijimosi sistemos operatorius gerokai ūgtelėjo, automobiliai tapo prieinami keliuose šalies miestuose, o paslauga besinaudojančios bendruomenės narių skaičius perkopė 100 000.

 L.Yla žadėjo dar didesnę plėtrą.<br> P.Gvydžio nuotr.
 L.Yla žadėjo dar didesnę plėtrą.<br> P.Gvydžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2018, 7:34 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 7:39 PM

Pasak „CityBee“ vadovo Luko Ylos, 2017-aisiais daugėjo ne tik sistemos naudotojų, bet plėtėsi ir  automobilių parkas. Jis pagausėjo iki daugiau nei 500 transporto priemonių, tarp kurių yra ir 20 komercinių automobilių.

„Tokiu automobilių parku pasigirti gali nedaug automobilių dalijimosi paslaugų operatorių tiek Rytų, tiek ir Vakarų Europoje“, – teigė pašnekovas.

Anot jo, 80 proc. augo ir klientų kelionių skaičius, nuvažiuota daugiau nei 12 mln. kilometrų.

Dažniausiai klientų naudoti, tad ir daugiausia laiko kelyje praleidę automobiliai buvo „Toyota Yaris“ bei „Volkswagen Golf“.

Kas penktas „CityBee“ automobilis yra hibridinis arba varomas vien tik elektros energijos. Ateityje, pasak L.Ylos, jų dalis ir toliau didės.

„2017 m. Regitros duomenimis, vidutinis Lietuvoje naudojamo lengvojo automobilio amžius yra 15 metų. Kitaip tariant, tai automobiliai, kurie buvo pagaminti 2002 m. Palyginti su jais, nauji automobiliai, tarp jų ir esantys mūsų parke, į aplinką išmeta beveik 29 proc. mažiau anglies dioksido“, – aiškino L. Yla.

Nuo 2017 m. kovo buvo sudaryta galimybė „CityBee“ automobilius palikti skirtinguose miestuose, o visas automobilių dalijimosi operatorių tinklas išsiplėtė per tris didžiuosius Lietuvos miestus bei pajūrio regione esančius Palangą, Neringą bei Gargždus. 

Tolesnis automobilių dalijimosi sistemos populiarėjimas Lietuvoje, pasak „CityBee“ vadovo, bus skatinamas kuriant naujas zonas, kuriose galima palikti „CityBee“ automobilius.

2017-uosius L. Yla vadina proveržio metais. Anot jo, anksčiau tikinčių tokios paslaugos ateitimi buvo nedaug. Dabar tam pritariančiųjų gretos gerokai išaugo.

„Manau, pavyko įveikti kritinę ribą, kai paslauga buvo įdomi tik naujovių entuziastams. Dabar ji įgavo pagreitį ir tapo masine, – teigė L. Yla. - Mes privalome užtikrinti, kad paslauga veiktų kuo sklandžiau, todėl intensyviai dirbame prie didžiulio sistemos ir programėlės mobiliesiems įrenginiams atnaujinimo, kurio rezultatus išvysite jau šių metų pirmuoju pusmečiu.“

Jis taip pat patikino, kad 2018 m. toliau bus plečiamas ir „CityBee“ automobilių parkas. Planuojama, kad per metus jame transporto priemonių padaugės iki 750. O 2019 m. ketina pasiūlyti net 1000 automobilių. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.