Vilniuje pasirodė daugybė naujų „Scania“ autobusų

Nuo šeštadienio Vilniuje dalį šiuo metu kursuojančių viešojo transporto autobusų palaipsniui pakeis 50 naujų švedų gamintojo „Scania“ autobusų, kurie važiuos 4 maršrutais. 

 Vilniuje pasirodė nauji autobusai.<br> Organizatorių nuotr.
 Vilniuje pasirodė nauji autobusai.<br> Organizatorių nuotr.
 Vilniuje pasirodė nauji autobusai.<br> Organizatorių nuotr.
 Vilniuje pasirodė nauji autobusai.<br> Organizatorių nuotr.
 Vilniuje pasirodė nauji autobusai.<br> Organizatorių nuotr.
 Vilniuje pasirodė nauji autobusai.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 9, 2018, 2:08 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 2:12 PM

Trečiąjį sostinės viešojo transporto atnaujinimo etapą, bendradarbiaudamas su SĮ „Susisiekimo paslaugos“, įgyvendina Lietuvos ir Latvijos privačių vežėjų UAB „Transrevis“ ir „Rigas mikroautobusu satiksme“ (RMS) konsorciumas, laimėjęs Vilniaus miesto savivaldybės viešojo transporto paslaugų konkursą.  

Nuo kovo 10 d. 18 naujų  „Scania Citywide LF“ triašių autobusų, kuriuose yra 48 sėdimos ir 88 stovimos vietos, pradės kursuoti 4G maršrutu (Pilaitė–Konstitucijos pr.–Saulėtekis). 

Kiti naujieji „Scania Citywide LF“ autobusai važiuos dar trimis maršrutais – 7, 55 ir 43.  

Iki šių metų pabaigos sostinėje važiuos net 250 naujų autobusų ir 41 troleibusas. 

"Gatvėse pasirodžius 50 visiškai naujų „Scania“ autobusų, o taip pat atnaujinimui tęsiantis ir toliau, tikimės, kad vilniečiai ir miesto svečiai pastebės pokyčius ir vis dažniau savo kelionėms rinksis viešąjį transportą, kurio atnaujinimas yra svarbi modernaus Vilniaus dalis“, – sakė Vilniaus vicemeras Linas Kvedaravičius. 

Į naujuosius „Scania“ autobusus Lietuvos ir Latvijos vežėjų konsorciumas investavo daugiau kaip 10 mln. eurų. 

Praėjusių metų lapkritį UAB „Transrevis“ ir RMS, kaip numatyta 7 metų sutartyje su Vilniaus miesto savivaldybe, į sostinės gatves išleido 52 naujus vidutinės talpos „Isuzu Citibus“ autobusus, kurie šiuo metu važiuoja 18 maršrutų. 

Investicija į šias transporto priemones siekė 6,8 mln eurų. 

Užbaigus trečiąjį Vilniaus viešojo transporto atnaujinimo etapą 22 iš 85 Vilniaus privežamųjų ir pagrindinių maršrutų važiuos nauji „Isuzu Citibus“ ir „Scania Citywide LF“  autobusai. 

"Mūsų parkas išaugs iki daugiau kaip 100 naujų autobusų – tikimės, kad naują kelionių kokybę ir komfortą moderniu transportu teigiamai įvertins vilniečiai bei miesto svečiai“, – sakė UAB „Transrevis“ direktorius Vladas Dapkus. 

Įmonė planuoja į darbą priimti dar 50 vairuotojų. 

50 Vilniuje važiuosiančių naujų triašių autobusų „Scania Citywide LF“ privačių vežėjų užsakymu pagamino švedų sunkvežimių ir autobusų gamintojo „Scania“ gamykla Lenkijoje. 

Penktadienį UAB „Scania Lietuva“ Vilniuje pirmuosius 22 autobusus perdavė UAB „Transrevis“ autoparkui. Kiti autobusai Vilnių pasieks mažesnėmis partijomis per artimiausius kelis mėnesius. 

„Tai pirmasis tvirtas „Scania“ žingsnis į viešojo transporto sektorių ne tik Lietuvos, bet ir viso Baltijos regiono mastu“, – tvirtino UAB „Scania Lietuva“ prekybos direktorius Darius Snieška.  

„Scania Citywide LF“ autobusai atitinka pačius aukščiausius ekologijos reikalavimus, taikomus dyzeliniams varikliams (Euro 6). 

Naujuose autobusuose  keleiviai turi galimybę nemokamai naudotis internetu, įkrauti telefonus, transporto priemonės pritaikytos žmonėms su negalia ir tėvams su kūdikių vežimėliais, o keleivių saugumui įrengtos stebėjimo kameros. Be to, naujųjų autobusų vairuotojai vilki specialias uniformas.    

2017 m. rudenį prasidėjo didžiausias Vilniaus viešojo transporto atnaujinimas. Jo organizavimui buvo skelbti du konkursai – naujo vežėjo parinkimo konkursą laimėjo dviejų bendrovių – UAB „Transrevis“ ir Latvijos „Rīgas mikroautobusu satiksme“ – konsorciumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.