Santariškėse atnaujinamos stovėjimo aikštelės – įvertins ne tik vairuotojai

Šios savaitės pradžioje buvo pradėti automobilių stovėjimo aikštelių Vilniaus Santariškių medicinos miestelyje remonto bei statybos darbai. „Santariškių parkavimo paslaugos“ pirmuoju etapu atnaujins ir naujai įrengs daugiau nei 300 stovėjimo vietų.

Pirmojo etapo darbus aikšteles prižiūrinti įmonė planuoja baigti iki gegužės mėnesio.<br>Organizatorių nuotr.
Pirmojo etapo darbus aikšteles prižiūrinti įmonė planuoja baigti iki gegužės mėnesio.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2018, 11:40 AM

Šio etapo darbus planuojama pabaigti iki gegužės mėnesio.

„Per artimiausius dvejus metus bus rekonstruotos Santariškių medicinos miestelio stovėjimo aikštelės bei įrengtos naujos, galinčios patenkinti sparčiai augančius žmonių poreikius.

Didelę rekonstrukciją pradedame nuo esamų vietų remonto – taip į medicinos miestelį atvykstantys žmonės patirs mažiausiai nepatogumų“, – teigia įmonės „UniPark“ direktorius Marius Blagnys.

Pritaikys modernią įrangą

Kompanijos atstovai skelbia, kad pirmojo etapo metu bus ne tik atnaujintos bei naujai įrengtos 341 vietos, bet ir atlikta kitų infrastruktūros gerinimo darbų.

Kai kurios stovėjimo vietos bus paruoštos specialiai žmonėms su negalia, o šalia jų – pastatyti suoliukai.

Stovėjimo aikštelėse bus atnaujintas apšvietimas moderniais LED žibintais, aplink statomos naujos tvoros, integruojamos atliekų rūšiavimo dėžės. Papildomai bus įrengti nauji takai nuo aikštelių iki esamų šaligatvių.

Santariškių gatvėje taip pat bus montuojamos švieslentės, kurios rodys aikštelių kryptį ir jose esantį laisvų vietų skaičių.

Teigiamus pokyčius turėtų pajusti ne tik automobilių vairuotojai, bet ir keleiviai.

Iki gegužės mėnesio bus įrengiamos nemokamos dviračių, motociklų ir motorolerių stovėjimo vietos. Jose vairuotojai galės pasinaudoti savo turimomis saugos priemonėmis – spynomis ir kt.

Planuoja daugiau vietų

Iki 2019 metų pabaigos „UniPark“ įmonių grupei priklausanti bendrovė „Santariškių parkavimo paslaugos“ atnaujins 507 esamas ir naujai įrengs 2 250 naujų automobilių stovėjimo vietų.

„Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikose“ dirba beveik 6 tūkstančiai darbuotojų, iš kurių daugiau nei tūkstantis – gydytojai.

Per vienerius metus čia ambulatoriškai gydoma vidutiniškai 1 mln. pacientų, o į stacionarą paguldoma apie 100 tūkst.

Aikštelėse bus galima atsiskaityti visoje Lietuvoje veikiančia „UniPark“ programėle.

Ji yra pritaikyta „Android“ bei „iOS“ operacines sistemas turintiems telefonams, o nemokamai parsisiųsti programėlę galima iš „Google Play“ bei „App Store“ parduotuvių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.