Galų gale ir Santariškės atsikvėps nuo automobilių grūsčių

Automobilių prigrūstos gatvės ir aikštelės netrukus bus jau praeitis – atvažiavusieji pasigydyti į medicinos įstaigų miestelį jau kitais metais jame ras 2250 naujų vietų mašinoms.

Santariškėse prasidėjusios naujų aikštelių statybos vyks iki kitų metų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Santariškėse prasidėjusios naujų aikštelių statybos vyks iki kitų metų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 3, 2018, 11:36 AM, atnaujinta Apr 3, 2018, 11:37 AM

Santaros klinikų miestelyje galų gale prasidėjo permainos. Čia keturiuose žemės sklypuose suprojektuotos penkios automobilių saugyklos. Jos bus dviejų tipų: daugiaaukščiai statiniai su aikštelėmis ant stogo ir antžeminės stovėjimo aikštelės.

Galutinė statybos Santariškėse darbų pabaiga – 2019 metų liepos 1-oji.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) dar praėjusių metų balandžio mėnesį pasirašė sutartį su konkursą laimėjusia bendrove „Latuna“ ir jos įsteigta projekto bendrove „Santariškių parkavimo paslaugos“.

Anot sveikatos apsaugos ministro patarėjo Dariaus Kazlausko, tai dar vienas valstybės projektas, įgyvendinamas viešojo ir privataus subjektų partnerystės būdu.

Automobilių stovėjimo vietų problema Santariškėse buvo aktuali ne vieną dešimtmetį.

Santaros klinikose dirba 5761 darbuotojas, iš jų – 1269 gydytojai, 1944 slaugytojai, kiti specialistai.

Čia per metus vidutiniškai gydoma apie 1 mln. ambulatorinių ir apie 100 tūkst. stacionarinių pacientų. Be to, čia veikia ir kitos medicininio profilio įstaigos bei įmonės.

„Perpildytose aikštelėse, aplinkinėse gatvėse ir privažiavimuose prie įstaigų, net ant šaligatvių ir želdynų statomi automobiliai trukdo eismą, kelia medicinos darbuotojų ir atvažiavusių pacientų nepasitenkinimą dėl parkavimo vietų trūkumo, aptarnavimo paslaugų kokybės“, – nepatenkinamą dabartinę padėtį pripažino Santaros klinikų direktorius plėtrai Justinas Ivaška.

Pirmuoju etapu iki šių metų liepos mėnesio bus pastatytos dvi antžeminės automobilių stovėjimo aikštelės, bendras naujų vietų skaičius čia – 242. Taip pat bus atnaujintos esamos stovėjimo aikštelės.

Antruoju etapu iki 2019 metų pradžios planuojama pastatyti pirmąją daugiaaukštę automobilių stovėjimo aikštelę, turinčią 1196 vietas. Po to bus sukurta likusi dalis automobilių stovėjimo vietų.

Planuojama parkavimo infrastruktūra įsiterps į urbanizuotą, nuolat tankinamą Santariškių miestovaizdį.

Naujai kuriamoje parkavimo infrastruktūroje planuojama įdiegti modernioms daugiaaukštėms aikštelėms būdingas technologijas, informacijos bei eismo organizavimo ir kontrolės įrangą. Kad nesusidarytų transporto grūstys, įvažiavimai į naujas aikšteles suprojektuoti iš trijų gatvių: Santaros, Santariškių ir Žaliųjų Ežerų.

Vienoje naujų aikštelių planuojamos logistikos centro patalpos. Čia bus 35 vietų garažas medikų reanimobiliams, automobilių plovykla.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.