Automobilių fotografo darbą išbandęs B.Adamsas gavo 10 „opelių“

Specialiai lrytas.lt iš Miuncheno

Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Jan 26, 2014, 11:38 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 1:59 AM

Sutemus Miuncheno dailės muziejų apgaubė prožektorių šviesos, o kryptį iki durų pažymėjo raudonas kilimas.

Apie 250 svečių susirinko į automobilių mėgėjams neįprastą renginį – elegantiškose meno erdvėse savo pirmąją fotosesiją su automobiliu pristatė kanadietis muzikantas Bryanas Adamsas. Bet ne, jis prie jo nepozavo, kaip įprasta popžvaigždėms.

Dainininkas pats ėmė į rankas fotoaparatą ir įamžino miesto mažylį „Opel Adam“. „Anksčiau nebuvau fotografavęs automobilio, tai man nauja. Bet norėjau jį pavaizduoti kitaip, neįprastai“, – pasakojo apie savo darbus B.Adamsas.

Tačiau fotografo darbas jam nėra naujiena. Išgirdus B.Adamso pavardę atmintyje pirmiausia iškyla roko muzikos kūriniai, bet kanadietis atlikėjas pasaulinį pripažinimą pelnė ne tik už ugningus pasirodymus ant scenos, bet ir darbus už kadro.

Jo nuotraukos jau ne kartą pasirodė žinomuose mados žurnaluose ir nuotraukų albumuose, o naujausi dabai, eksponuoti parodoje „The ADAM by Bryan Adams“ sudėti į 2014-ųjų „Opel“ kalendorių.

B.Adamsas neslėpė, kad jis neįsivaizdavo automobilio fotosesijos be moters. Kaip savo modelį jis pasirinko 36 metų amžiaus supermodelį iš Lenkijos Malgosią Belą. „Ji nuostabi, per fotosesiją puikiai praleidome laiką. Ji neabejotinai prisidėjo prie nuotraukų grožio“, – tvirtino dainininkas.

B.Adamsui prieš fotosesiją teko ar viena ypatinga užduotis – sukurti specialų automobilio dizainą pagal savo skonį.

„Nuo vaikystės žavėjausi karine technika, o šis automobilys yra lyg miesto karys, todėl išrinkau kamufliažinį raštą iš įvairių pilkos spalvos atspalvių, – pasakojo jis. – Kai sužinojau, kad fotografuosiu automobilį, iš karto paklausiau – o aš gausiu vieną?“

Iš tiesų B.Adamsas gaus ne vieną, o visus dešimt riboto leidimo matinių kamufliažinių automobilių. Visi pinigai, gauti pardavus šiuos automobilius, bus skirti B.Adamso paramos fondui, kuris remia vėžio gydymo tyrimus, mokyklas menkai išsivysčiusiose šalyse bei gamtos apsaugos projektus.

Be to, „Opel“ rinkodaros vadovė Tina Muller žadėjo, kad gamintojas dainininkui specialiai pagamins ir padovanos vienuoliktąjį tokį automobilį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.