Užsispyrėlis su 52 AG „Citroen“ pastatė į vietą asus (video)

Niurburgringo trasa Vokietijoje garsėja kaip greičio ir adrenalino gerbėjų Meka. Čia naujausius modelius atveža išmėginti praktiškai visi didieji automobilių gamintojai, o lenktynių entuziastai suka ratus su nuosavais sportiniais žvėrimis, pradedant galingiausiais „karštais hečbekais“, baigiant brangiausiais „Ferrari“ ar „McLaren“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 31, 2014, 7:28 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 8:30 PM

Jaunas „Citroen AX“ savininkas neturėjo tiek pinigų, kad nusipirktų galingesnį automobilį. Tačiau praktiškai nestabdydamas jis aplėkė Žaliojo pragaro žiedą greičiau, nei daugelis galėtų pasvajoti.

Dyzeliniu vos 52 AG varikliu varomu „Citroen AX“ jis apvažiavo 22,8 km ilgio trasą per 9 min ir 55 sek. Profesionalai su pačiais galingiausiais automobiliais gali pasiekti 7 min. ribą („McLaren“ tvirtina, kad superautomobilis P1 ją įveikė greičiausiai, per 6 min. 47 sek., tačiau nėra to įrodymų). O eiliniams vairuotojams net su galingesniais automobiliais retai pavyksta perlipti 10 sek. ribą.

Užsispyręs „citroeno“ savininkas net septynerius metus svarstė, kaip galėtų tobulai įveikti legendinę trasą. Bordo regione gyvenantis prancūzas net 10 kartų buvo atvykęs į Niurburgringą ir apvažiavo 118 jo ratus.

Per tą laiką „Citroen AX“ teko devynis kartus keisti variklį, penkis kartus – pavarų dėžę, gležną kėbulą sutvirtinti papildomais statramsčiais ir padaryti papildomą aušinimą. Be to, mašina buvo apauta itin gerai sukimbančiomis „Yokohama Advan A048“ padangomis.

52 AG automobilis tikrai nėra pats geriausias pasirinkimas lenktynėms, todėl vaizdo įraše matyti, jog vairuotojas lekia praktiškai nestabdydamas, kad neprarastų sukimo momento. Kaip jam sekėsi, galite pamatyti vaizdo įraše žemiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.