V.Klyčko į Maidaną vežioja prabangus „Mercedes-Benz“

Paaiškėjus, kokius turtus buvo susikrovęs buvęs Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius ir jo aplinkos žmonės, šalis ūžė iš pasipiktinimo.

Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė, Dovydas Pancerovas

Feb 26, 2014, 3:38 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 10:05 PM

Tačiau opozicijos demonstruojami turtai Maidano aktyvistams akių nebado, nors jos lyderiai Vitalijus Klyčko, Arsenijus Jaceniukas ir Olegas Tiagnibokas nebando vaizduoti vargetų.

Visi trys vyrai žurnalistams aprodė savo erdvius, puošniai įrengtus namus, o V.Klyčko į Nepriklausomybės aikštę prabangiu G klasės „Mercedes-Benz“ vežioja asmeninis vairuotojas.

Jį nuolat lydi dar vienas visureigis, kuriuo važiuoja apsaugos darbuotojai.

Juodas „Mercedes-Benz G500” varomas 5 litrų darbo tūrio 296 AG varikliu, jo priekis apsaugotas sustiprintomis grotomis.

V.Klyčko su palyda beveik kasdien rytais ir vakarais lankosi Maidane, bet retai pasisako ant scenos. Jo kortežas dažniau atvažiuoja į Nepriklausomybės aikštę iš Michailovsko gatvės, sustoja maždaug toje vietoje, kur buvo guldomi žuvusieji, pereina per Maidaną ir bendrauja su sukilėliais.

Tačiau aikštėje susirinkę žmonės jo nelaiko turčiumi ir niekas nepyksta, kad partijos „Udar“ („Smūgis“) lyderis vežiojamas galingu ir brangiu automobiliu. Nors turtų demonstravimas prasilenkia su Maidano aktyvistų deklaruojamomis vertybėmis, žmonės V.Klyčko pasirinkimo nekritikuoja, mat į politiką pasukęs buvęs pasaulio bokso čempionas praturtėjo iš savo sportinės karjeros.

V.Klyčko turi ir 2012 metais pagamintą visureigį „Land Rover“, kuris oficialiai priklauso jo žmonai.

Tačiau buvusio prezidento šeimos turtams sukilėliai neabejingi. Žmones šokiravo įspūdinga V.Janukovyčiaus automobilių kolekcija, o prabangų buvusio prezidento sūnaus visureigį sukilėliai buvo atvežę į Nepriklausomybės aikštę ir pastatę kaip paniekos žlugusiam režimui simbolį.

Amerikietišką „International MXT“ visureigį žmonės ne tik apžiūrinėjo paniekos kupinais žvilgsniais, bet ir plūdo necenzūriniais žodžiais, apspjaudė, o vienas įtūžęs vyriškis jį apdaužė metaliniu strypu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.